Tottenham rondt met Paulinho eerste zomertransfer af

Tottenham Hotspur heeft de komst van Paulinho afgerond. De 24-jarige Braziliaan komt voor circa twintig miljoen euro over van Corinthians.

Tottenham rondt met Paulinho eerste zomertransfer af

Vrijdag meldde BBC al dat Paulinho medisch zou worden gekeurd op White Hart Lane. Nu hij die keuring heeft doorstaan tekent hij een meerjarig contract bij The Spurs, die afgelopen seizoen opnieuw Champions League-voetbal misliepen door als vijfde te eindigen in de Premier League.

'Ik ben erg blij om bij Spurs te hebben getekend', zegt Paulinho op de website van de Londense club. 'Het is een enorme boost voor mijn carrière om bij een grote club als Tottenham te tekenen', aldus de dynamische middenvelder, die recentelijk indruk maakte op het middenveld van Brazilië tijdens het toernooi om de Confederations Cup. Zo maakte hij in de halve finale tegen Uruguay met een kopbal de winnende treffer (2-1).

Paulinho stond ook in de belangstelling van Real Madrid, maar eerder deze week werd al duidelijk dat De Koninklijke het zou gaan afleggen tegen Tottenham, voor wie Paulinho de eerste aanwinst van deze transferzomer is.

Met een bedrag van circa twintig miljoen euro behoort Paulinho tot de duurste aankopen in de clubhistorie behoren. Darren Bent (25 miljoen van Charlton Athletic), David Bentley (22 miljoen van Blackburn Rovers) en Luka Modric (21 miljoen van Dinamo Zagreb) waren vooralsnog de drie duurste aanwinsten van Tottenham.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen