Paulinho kopt Brazilië in eindstrijd Confederations Cup

Brazilië heeft zich verzekerd van een plek in de finale van de strijd om de Confederations Cup. De ploeg van bondscoach Luiz Felipe Scolari was in de halve finale met 2-1 te sterk voor Uruguay, dat lang stand hield. Neymar was met twee assists opnieuw belangrijk.

De wedstrijd in Belo Horizonte kwam moeizaam op gang, maar na een kwartier kreeg Diego Forlán een uitgelezen kans om Uruguay op voorsprong te zetten. Na een overtreding van David Luiz op Diego Lugano gaf scheidsrechter Enrique Osses een strafschop, maar Júlio César keerde de inzet van Forlán. Brazilië leek wakker geschrokken van de penalty en begon meer grip te krijgen op de wedstrijd, maar grote kansen leverde dat niet op. Beide ploegen leken de kleedkamers op te zoeken zonder gescoord te hebben, maar vanuit het niets kwam de Seleção in de 41ste minuut op voorsprong. Neymar gaf met een knappe voetbeweging voor op Fred, die van dichtbij moeizaam scoorde.

De voorsprong hield in de tweede helft echter maar heel kort stand, want drie minuten na rust schoot Edinson Cavani de gelijkmaker binnen. De spits van Napoli profiteerde van chaotisch verdedigen van David Luiz en schoot met links in de verre hoek.

Ook daarna had Brazilië meer balbezit, maar opnieuw bleven kansen uit. Een verlenging leek de beslissing te moeten gaan brengen tot dat Paulinho in de 86ste minuut uit een hoekschop van Neymar de 2-1 tegen het net kopte. Uruguay kreeg via Luis Suarez en doelman Fernando Muslera in de slotfase nog wel kansen op 2-2, maar Júlio César hield zijn doel schoon.

Brazilië heeft zich daardoor als eerste land geplaatst voor de finale om de Confederations Cup, die zondagavond om 21.00 uur wordt afgewerkt. Italië of Spanje is daarin de tegenstander. <br /><br />

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.