FC Twente dicht gaten dankzij de miljoenen voor Chadli

FC Twente moet het vooralsnog in huurconstructies zoeken om de selectie te versterken. Volgens voorzitter Joop Munsterman wordt de transfersom van Nacer Chadli, die naar Tottenham Hotspur verkast, gebruikt om bestaande financiële gaten te dichten.

FC Twente dicht gaten dankzij de miljoenen voor Chadli

De Enschedese club ontvangt in termijnen 6,5 miljoen euro voor de 23-jarige Belg. Dat bedrag kan door bonussen nog een miljoen euro oplopen. De vergoedingssom voor Chadli is een tegenvaller voor FC Twente, dat rekende op meer inkomsten. Zo bood Torpedo Moskou negen miljoen euro voor de veelzijdige aanvaller. Shakhtar Donetsk en Swansea City hadden acht miljoen voor hem over.

De speler zelf weigerde echter op die aanbiedingen in te gaan. De international van België wilde zijn carrière alleen vervolgen bij Tottenham Hotspur. FC Twente werd zo min of meer in een dwangpositie gemanoeuvreerd om Chadli aan de Londense club te verkopen. Het contract van de spits zou volgend jaar eindigen en Twente wilde niet hetzelfde scenario ondergaan als met Douglas.

De Nederlandse Braziliaan leek de voorbije jaren geregeld voor veel geld verkocht te worden, maar tekende vorige week transfervrij voor Dinamo Moskou. Bovendien wekte Chadli vorige week op de training de indruk zich te sparen en al niet meer volledig met zijn hoofd bij FC Twente te zijn.

MihaylovDe transferwens van Nikolay Mihaylov lijkt voorlopig niet uit te komen. De Bulgaarse doelman (24) kreeg de afgelopen twee weken van FC Twente vrijaf om een overgang naar Fiorentina te concretiseren, maar keerde maandag onverrichterzake terug in Enschede.

Mihaylov meldde FC Twente wel dat hij deze week mogelijk alsnog vertrekt naar Italië, waar volgens hem nog steeds onderhandelingen lopen met twee clubs. De Bulgaar werkte maandag zijn eerste training af met de keepers van FC Twente en behoort vooralsnog gewoon weer tot de eerste selectie. (Peter Wekking)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen