Niet Cillessen maar Vermeer tegen NEC, De Jong fit

Reacties

Niet Jasper Cillessen maar Kenneth Vermeer verdedigt zaterdagavond in De Arena tegen NEC het doel van Ajax. Dat heeft de kersverse landskampioen zojuist laten weten. Trainer Frank de Boer heeft zo zijn redenen om te rouleren met zijn doelmannen.

Niet Cillessen maar Vermeer tegen NEC, De Jong fit

Eerder dit seizoen liet De Boer immers al weten Vermeer mogelijk speeltijd te gunnen als het kampioenschap binnen was. De viervoudige international raakte begin dit seizoen zijn basisplaats kwijt aan Cillessen, maar voldoet van alle Oranje-doelmannen wel het meest aan de profielschets van bondscoach Louis van Gaal.

Door Vermeer speelminuten te geven komt De Boer niet alleen tegemoet aan de belangen van zijn tweede keeper, die daarmee mogelijk in beeld blijft voor het WK. Ook voorkomt hij dat Cillessen in een lastige spagaat terechtkomt. De huidige eerste keeper van het Nederlands elftal biechtte immers al op dat hij het niet zou kunnen verdragen als NEC dit seizoen degradeert.

En juist dat zou bij een nederlaag tegen Ajax zomaar eens het geval kunnen zijn. Mocht Roda JC Kerkrade gelijktijdig immers winnen op bezoek bij Go Ahead Eagles, dan handhaven de Zuid-Limburgers zich op basis van een beter doelsaldo. Dat wil Cillessen niet: 'Met Ajax kampioen worden en NEC zien degraderen: het zou een smet zijn op een bijzonder jaar', zei hij eerder dit seizoen al in gesprek met Voetbal International.

Even later lichtte De Boer zijn keuze toe op de persconferentie. 'Cillessen heeft een heel sterk seizoen gekeept, maar als er niets op het spel staat is het wel zo netjes om de tweede doelman te laten keepen. Bovendien speelt er rond Jasper natuurlijk meer', doelt De Boer op zijn verleden in Nijmegen. 'Ik heb een paar weken geleden ook al aangegeven dat ik Vermeer wilde belonen, zodat hij ook in beeld blijft voor het WK. Of hij dat gaat halen? Als ik lees wat de bondscoach van hem vindt, maakt hij zeker een kans.'

De Jong
Behalve Vermeer kreeg ook Siem de Jong vrijdagmiddag goed nieuws. De Ajax-aanvoerder zit voor het eerst sinds 16 maart (0-0 bij NAC Breda), toen hij al na acht minuten geblesseerd uitviel, weer bij de wedstrijdselectie van de Amsterdammers.

Of het voor de van een hamstringblessure herstelde Oranje-international genoeg is om nog in beeld te komen voor het WK, blijft de vraag. Maandag maakt Van Gaal bekend welke spelers welkom zijn op de trainingsstage die tussen 7 en 17 mei wordt belegd in Hoenderloo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.