Van Gaal heeft probleem met 'ideale doelman' Vermeer

Reacties

Doelman Kenneth Vermeer mag nog steeds hoop koesteren op een plaats in de Nederlandse WK-selectie, al ziet bondscoach Louis van Gaal wel een probleem voor de Ajacied.

Van Gaal heeft probleem met 'ideale doelman' Vermeer

Van Gaal volgt vijftig spelers met het oog op zijn 23-koppige WK-selectie. En ook de vraag wie de drie keepers zijn in Brazilië is allerminst beantwoord. Sterker nog, de Oranje-bondscoach heeft 'een probleem'.

In de voorselectie was Vermeer een opvallende naam aangezien hij bij Ajax op het tweede plan is geraakt. Na een aantal onzekere optredens moest hij plaatsmaken onder de Amsterdamse lat voor Jasper Cillessen. Vermeer haalde de selectie niet voor het oefenduel met Frankrijk van woensdag 5 maart. Maar Van Gaal zou Van Gaal niet zijn geweest als er achter de voorselectie van de Ajax-goalie geen gedachte zat.

'Dat heb ik gedaan, om duidelijk te maken dat hij nog steeds in beeld is', zei de bondscoach. 'In mijn ogen is hij de keeper die het beste in onze profielschets past. Maar hij speelt niet zo vaak en dat is een probleem.'

En dus betekent ook dat uit de uitverkiezing van Cillessen (Ajax), Michel Vorm (Swansea City) en Jeroen Zoet (PSV) voor het vriendschappelijke duel in Parijs geen conclusies kunnen worden getrokken. Naast het drietal opgeroepen goalies maken Tim Krul (Newcastle United), Maarten Stekelenburg (Fulham) en dus ook Vermeer nog een kans op een plaats in de WK-selectie.

Van de zes keepers wacht alleen Zoet op zijn Oranje-debuut. De andere vijf hebben elkaar afgewisseld in de achttien interlands in de tweede periode van Van Gaal als bondscoach. Vorm kwam met vijf basisplaatsen het vaakst aan de aftrap, Stekelenburg en Cillessen ieder vier keer. Vermeer keepte drie interlands, terwijl Krul twee keer het vertrouwen kreeg van Van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.