Neymar luidt de noodklok: 'Brazilië ligt achter'

Reacties

Het WK in eigen land had dat van grote glorie voor Brazilië en vedette Neymar moeten worden. Het liep volstrekt anders. Volgens de vedette van De Goddelijke Kanaries heeft de vernedering in eigen land aangetoond dat het roer om moet.

Neymar luidt de noodklok: 'Brazilië ligt achter'

Brazilië eindigde op het WK als nummer vier door in de troostfinale te verliezen van Oranje met 3-0. In de wedstrijd daarvoor kreeg de ploeg een ongekende vernedering te verwerken toen de latere wereldkampioen Duitsland in de halve finale met 7-1 won.

Neymar was er op dat moment al niet meer bij. In de kwartfinale liep hij een rugblussuere op waarna hij zijn ploeggenoten pijnlijk ten onder zag gaan.

In gesprek met Globo  zegt de aanvaller van Barcelona te weten hoe het komt dat de Brazilianen geen partij waren voor de Duitsers. 'In Europa wordt iedere training wél serieus genomen. In Brazilië is dat anders. We trainen misschien wel meer, maar vaak veel minder scherp. Brazilianen zijn nu eenmaal zo dat ze het af en toe wat rustiger aan doen.'

'Daarom denk ik dat het Braziliaanse voetbal nu een achterstand heeft', is de harde conclusie van Neymar, die pleit voor een mentaliteitsverandering. 'We liggen immers achter op landen als Duitsland en Spanje. We moeten mans genoeg zijn om dat te erkennen. Pas vanaf dat moment kunnen we er wat aan gaan doen.'

Wellicht dat een nieuwe bondscoach voor nieuw elan kan zorgen bij de Zuid-Amerikaanse grootmacht. Dinsdag zal hoogstwaarschijnlijk de opvolger van Luiz Felipe Scolari bekend worden. De voetbalbond lijkt daarbij te opteren voor een bondscoach uit eigen land.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.