'Scolari weg als bondscoach na WK-echec in eigen land'

Reacties

Luis Felipe Scolari is weg als bondscoach van Brazilië, zo melden diverse media in het Zuid-Amerikaanse land. Het afscheid van Big Phil komt niet echt als een verrassing.

'Scolari weg als bondscoach na WK-echec in eigen land'

Het WK in eigen land had voor De Goddelijke Kanaries een droomreis van iets meer dan een maand moeten worden, maar eindigde in een regelrechte catastrofe. De wereldtitel voor eigen publiek was het doel, maar heel Brazilië moet genoegen nemen met een tamelijk schrale vierde plaats op het eindtoernooi.

Al vanaf de eerste poulewedstrijd wisten de Brazilianen niet te overtuigen. Kroatië werd na een stroeve start met 3-1 verslagen, waarna Mexico de mannen van Scolari op 0-0 hield. Het na twee groepswedstrijden al volledig lamgeslagen Kameroen werd nog wel met 4-1 geklopt, maar vervolgens kwam er steeds meer zand in de Braziliaanse motor.

Chili werd in de achtste finale pas na strafschoppen verslagen. In de kwartfinale tegen Colombia (2-1) won het wel, maar raakte daarnaast aanvoerder Thiago Silva (schorsing) en sterspeler Neymar (blessure) kwijt. Dat bleek te veel van het goede voor de toch al moeizaam opererende Kanaries. Duitsland walste in de halve finale met 7-1 over Brazilië, waarna zelfs het brons de ploeg niet gegund was: 3-0 voor Nederland.

Na die laatste wedstrijd stelde Scolari dat zijn lot in handen van de Braziliaanse voetbalbond lag, het lijkt erop dat die bond nu heeft besloten om de 65-jarige coach aan de kant te zetten. Er komt daarmee een einde aan het tweede dienstverband van Scolari bij de nationale ploeg. In 2002 leidde hij Brazilië nog naar de wereldtitel, in 2013 won hij op overtuigende wijze de Confederations Cup, maar op het moment suprême ging het faliekant mis voor Scolari.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.