Toekomst Scolari onzeker: 'Eerst eerherstel tegen Oranje'

Reacties

Voor bondscoach Luiz Felipe Scolari is de troostfinale van zaterdag tegen Oranje wel degelijk belangrijk. De bondscoach van Brazilië wil revanche nemen voor de afgang in de halve finale, toen Duitsland met 7-1 te sterk was.

Toekomst Scolari onzeker: 'Eerst eerherstel tegen Oranje'

Eerherstel is wat er op het spel staat, stelde de bekritiseerde Scolari een dag voor het duel met Nederland. 'Natuurlijk weet ik dat mijn loopbaan voor altijd getekend zal blijven door deze keiharde nederlaag, maar we hebben de plicht om vooruit te kijken en aan het volgende doelpunt te denken.'

'Zaterdag moeten we in Brasília aantreden in de troostfinale, dat is waar we nu mee bezig moeten zijn', aldus de Braziliaanse keuzeheer. 'Ik weet dat dit een veel kleinere droom is om waar te maken dan die over de wereldtitel, maar we moeten het shirt van Brazilië eren met een goed resultaat.'

Toekomst
In Brazilië is de kritiek op Scolari niet van de lucht. Behalve het falen in de missie om wereldkampioen te worden, was het spel nooit sprankelend. Het bracht een van de beste Braziliaanse voetballers van weleer, Zico, tot een oproep. Hij vindt dat Scolari op moet stappen.

Zelf wil de coach die in 2002 wél wereldkampioen werd, daar niets van weten. 'We hebben het tot de laatste vier geschopt. Dan hoor je bij de allerbeste vier landen van de wereld. Heel veel goede teams vlogen eerder dan Brazilië uit het toernooi…', aldus Scolari, die wel aangaf dat er na het duel met Oranje een onderhoud komt met de voetbalbond over zijn toekomst.

Silva
Aanvoerder Thiago Silva is eveneens uit op eerherstel. Hij zag geschorst toe hij zijn ploeggenoten werden geslacht door de Duitsers. 'We moeten nu sterk zijn. Voor onze fans. Ik kan iedereen garanderen dat wij zaterdag gaan spelen alsof het de finale is. En wat er dinsdag tegen Duitsland gebeurde? Geen idee. Ik kan het niet uitleggen. Dit was in ieder geval niet het Brazilië dat we kennen. Die ploeg zal er zaterdag wel weer staan.' Overigens liet de verdediger van Paris Saint-Germain de laatste training lopen, maar de verwachting is dat de fysieke klachten hem zaterdag niet aan de kant zullen houden.       

De Brazilianen bedanken het publiek na de vernedering van dinsdag. Thiago Silva is vanwege zijn schorsing in zijn vrijetijdskleding.
De Brazilianen bedanken het publiek na de vernedering van dinsdag. Thiago Silva is vanwege zijn schorsing in zijn vrijetijdskleding.
Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.