Scolari verandert Braziliaanse ploeg op zes plaatsen

Reacties

Brazilië start om 22.00 uur met een grotendeels gewijzigde voorhoede aan de finale om de derde plaats tegen het Nederlands elftal. Bovendien keren na de 7-1 nederlaag in de halve finale tegen Duitsland aanvoerder Thiago Silva en Paulinho terug en krijgt Maxwell een basisplaats van bondscoach Luiz Felipe Scolari.

Scolari verandert Braziliaanse ploeg op zes plaatsen

Brazilië stelde tijdens de afstraffing door Die Mannschaft op alle fronten teleur. In de achterhoede moet Dante wijken. De verdediger van Bayern München verving dinsdag de geschorste Thiago Silva, die tegen Oranje terugkeert in de basis. Op de linksbackpositie is Maxwell de vervanger van Marcelo.

Verder treden De Goddelijke Kanaries aan met een versterkt middenveld, waarmee Scolari na rust al probeerde de Duitse aanvalsdrift te beteugelen. Fernandinho is het slachtoffer van die wijziging, Paulinho speelt in zijn plaats. Luiz Gustavo krijgt ook gezelschap van Ramires, die de aanvallender ingestelde Hulk naar de bank verwijst.

Hulk is niet de enige offensieve kracht die in Brasília een basisplaats verruilt voor een plek in de dug-out. Bernard mocht tegen Duitsland nog negentig minuten meespelen, maar moet nu het veld ruimen voor Willian. In de punt van de aanval krijgt Jô de voorkeur boven Fred. Oscar, tegen de Duitsers maker van de 1-7, mag wel blijven staan.

Opstelling Brazilië: Júlio César; Maicon, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell; Paulinho, Luiz Gustavo; Ramires, Oscar, Willian; Jô.      

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.