Júlio César en Fred beëindigen interlandloopbaan

Reacties

Direct na afloop van het duel om de derde plaats met Oranje (0-3) hebben de Braziliaanse doelman Júlio César (34) en aanvaller Fred (30) een punt achter hun interlandloopbaan gezet.

Júlio César en Fred beëindigen interlandloopbaan

'Het is tijd voor een jongere generatie', aldus César, die 81 interlands keepte. De sluitpost debuteerde in 2003 in het nationale elftal. Hoewel zijn clubloopbaan al een tijdje in het slop zit, hield bondscoach Luiz Felipe Scolari de afgelopen jaren altijd vast aan César, die na een periode als bankzitter bij Queens Park Rangers tegenwoordig voor Toronto FC uit Canada speelt.

César maakte de WK's van 2006, 2010 en 2014 mee en was bij die laatste twee eindronden eerste keus. Wie zijn rol bij het nationale elftal gaat overnemen is niet duidelijk, want Brazilië kampt met een tekort aan goede keepers. Een natuurlijke opvolger is dan ook niet voorhanden. Tijdens dit WK waren Jefferson (31, negen caps) en Victor (31, zes caps) de reservekeepers.

Ook in de spits heeft Brazilië een vacature, al was de aanwezigheid van Fred in de punt van de aanval op het WK niet bepaald een succes. De veertigvoudige international leek bezig aan een revival onder het bewind van Scolari, maar maakte nauwelijks indruk tijdens het toernooi in eigen land. Tegen Nederland verving Jô de ex-speler van Olympique Lyon al in de basis. Andere alternatieven zijn spelers als Leandro Damião, Alan Kardec en Alexandre Pato. Na afloop vroeg Fred zich hardop af waarom hij als de boosdoener gezien wordt. 'Ik heb toch niet alleen verloren', mopperde hij.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.