Neymar bij Santos: 224 duels, 136 treffers en 65 assists

Met het aantrekken van Neymar lijkt Barcelona zich voor de komende jaren verzekerd te hebben van een karrenvracht aan doelpunten en assists. Dat blijkt onomstotelijk uit de fraaie rapportcijfers die de 21-jarige Braziliaan bij Santos haalde.

Neymar bij Santos: 224 duels, 136 treffers en 65 assists

Sinds zijn profdebuut in 2009 werkte Neymar in alle nationale en internationale competities voor Santos 224 officiële wedstrijden af. In die duels was hij met 136 goals en 65 assists bij 201 doelpunten betrokken.

Dit kalenderjaar staat de teller voor Neymar op dertien treffers en negen assists in 22 officiële wedstrijden voor de Alvinegro Praiano. Wel bleef de jonge aanvaller in zijn laatste zeven officiële optredens voor Santos droog staan, een reeks die inmiddels al 635 minuten behelst.

Ook Neymar's cijfers voor de Braziliaanse nationale ploeg mogen er zijn. Met de Confederations Cup in eigen land in aantocht (het toernooi begint op 15 juni) staat hij na 32 interlands al op twintig treffers en twaalf assists.

Verbeterpuntjes zijn er ook voor Neymar. In zijn 223 wedstrijden met Santos werd de aanvaller liefst 72 keer op de bon geslingerd: hij incasseerde 67 gele en vijf rode kaarten. <br /><br /> Klik op bovenstaand beeld voor een grotere weergave

Tekst en graphic: Ramon Min <br /><br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen