Wondergoal bezorgt Neymar mijlpaal in dit kalenderjaar

Na zijn twee goals voor Brazilië van afgelopen dinsdag in de oefenwedstrijd tegen Japan (4-0) was Neymar woensdagnacht (Ned. tijd) alweer trefzeker voor zijn club Santos. De Braziliaanse steraanvaller scoorde tegen Atlético Mineiro (2-2) na een fraaie solo en bereikte daarmee twee fraaie mijlpalen.

Wondergoal bezorgt Neymar mijlpaal in dit kalenderjaar

De treffer van Neymar van Atlético Mineiro was zijn vijftigste doelpunt voor club en land in dit kalenderjaar. Hij had slechts 58 wedstrijden nodig om tot dat aantal te komen.

De twintigjarige aanvaller scoorde in 2012 tot dusverre 38 keer voor Santos (in 41 officiële wedstrijden) en voegde daar namens Brazilië (A-ploeg en Onder-23) twaalf goals aan toe (in zeventien interlands).

Neymar speelde vannacht voor de eigen aanhang zijn tweehonderdste wedstrijd voor Santos: 196 officiële duels en vier vriendschappelijke optredens.

In die tweehonderd duels maakte de aanvaller tot dusverre 119 doelpunten: negentig in competitieverband, twaalf in de Copa do Brasil, veertien in de strijd om de Copa Libertadores, één om de Copa Sudamericana, één op het WK voor clubteams en één in een oefenduel.

Neymar nadert in rap tempo een volgende mijlpaal in zijn nog prille loopbaan. Hij staat nu op 149 doelpunten in 242 wedstrijden voor Santos én Brazilië (A-selectie en diverse jeugdselecties). Bekijk hier de fraaie treffer van Neymar in het competitieduel met Atlético Mineiro. Samenstelling: Ramon Min <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's