Mijlpaal Neymar in loopbaan na hattrick tegen Cruzeiro

Daar waar Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Radamel Falcao zaterdagavond niet tot scoren kwamen voor hun clubs, deed Neymar wél van zich spreken. De Braziliaanse sterspeler tekende voor een hattrick én een assist tegen Cruzeiro (4-0 uitzege) en bereikte een dubbele mijlpaal in zijn loopbaan.

Mijlpaal Neymar in loopbaan na hattrick tegen Cruzeiro

Het eerste van drie doelpunten van Neymar tegen Cruzeiro (hier te zien) was zijn vijftigste doelpunt in de Campeonato Brasileiro, de Braziliaanse Eredivisie. Hij had 99 wedstrijden nodig om tot dat jubileum te komen.

Het openingsdoelpunt van zaterdag was tevens het 150ste doelpunt van Neymar in zijn profloopbaan (in 245 officiële wedstrijden). Inclusief zijn andere twee treffers tegen Cruzeiro staat de teller voor hem nu op 122 goals voor Santos en dertig voor de diverse Braziliaanse nationale ploegen.

Neymar liet voor de zevende keer in zijn loopbaan minstens drie doelpunten in één wedstrijd noteren: vijf keer deed hij dat als speler van Santos, één keer namens Brazilië Onder-20 en één keer voor de Seleção.

Neymar staat na het duel met Cruzeiro op 41 doelpunten in 44 officiële duels voor Santos in het kalenderjaar 2012. Inclusief interlands komt het aantal treffers in dit jaar zelfs op 53.

Met 41 doelpunten in 2012 is Neymar nog maar drie goals verwijderd van een nieuw persoonlijk record. Zijn topproductie voor Santos tot nu toe dateert van 2010, toen hij in 63 officiële optredens voor Peixe 43 keer scoorde. Samenstelling: Ramon Min <br /><br /> Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's