Neymar beëindigt 2012 met nieuw persoonlijk record

Santos-aanvaller Neymar sloot het jaar in Brazilië afgelopen zaterdag in stijl af. De twintigjarige sterspeler droeg met twee treffers bij aan een thuiszege op Palmeiras (3-1) en vestigde daarmee een persoonlijk record.

Neymar beëindigt 2012 met nieuw persoonlijk record

Neymar schroefde zijn productie tijdens de laatste speelronde van het Campeonato Brasileiro op naar veertien goals in zeventien wedstrijden. Daarmee eindigde de aanvaller op een gedeelde derde plaats, achter Fred (Fluminense, twintig goals) en Luís Fabiano (São Paulo, zeventien).

Inclusief zijn optredens in de Campeonato Paulista (staatskampioenschap), de strijd om de Copa Libertadores en de Recopa Sul-Americana eindigde Neymar dit seizoen (het kalenderjaar 2012) op 43 doelpunten uit 47 officiële wedstrijden.

Met dat aantal evenaarde Neymar zijn recordproductie voor Santos uit 2010. Dít jaar had de sterspeler voor zijn 43 goals echter beduidend minder duels nodig dan twee jaar geleden, toen hij liefst 63 officiële wedstrijden voor zijn Braziliaanse werkgever afwerkte.

Het duel met Palmeiras was om nóg een reden bijzonder voor Neymar. Het was zijn 250ste wedstrijd als profvoetballer: hij kwam sinds 2009 namens Santos 206 keer in actie en heeft namens Brazilië (jeugdploegen én A-selectie) inmiddels 44 duels gespeeld. In die 250 wedstrijden scoorde Neymar 155 keer. <br /><br /> Klik op bovenstaand beeld voor een grotere weergave

Tekst en graphic: Ramon Min <br /><br /><br /> Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's