Neymar stuurt bij Santos aan op vertrek naar Barcelona

Het lijkt erop dat Neymar al komende zomer de overstap naar Barcelona maakt. De 21-jarige sterspeler wil zijn in 2014 aflopende contract bij Santos niet verlengen en stuurt daarmee aan op een transfer.

Neymar stuurt bij Santos aan op vertrek naar Barcelona

Dat maakte Santos-voorzitter Odilo Rodrigues vrijdagavond laat bekend tegenover het Spaanse radiostation Cadena Ser. 'Neymar heeft ons contractvoorstel geweigerd. We staan deze zomer daarom open voor een transfer.'

Omdat Santos wil voorkomen dat Neymar na het WK 2014 in Brazilië gratis de deur uitloopt, moet Neymar al over enkele maanden neerstrijken in Barcelona. Volgens Spaanse kranten versterken de Catalanen zich al na afloop van de Confederations Cup met Neymaradona, die voor een bedrag van circa dertig miljoen euro de overstap zou maken.

Dat Barcelona-trainer Tito Vilonova Neymar deze zomer waarschijnlijk al aan zijn selectie kan toevoegen, past in de berichten die eerder deze week al verschenen na het debacle in de Champions League tegen Bayern München. Vice-voorzitter Josep Maria Bartomeu kondigde aan dat Barça zich komende zomer met minimaal vier spelers wil versterken.

En dat alles om te voorkomen dat de hegemonie van de Catalaanse grootmacht eindigt. Neymar moet aan de zijde van Lionel Messi een belangrijke rol gaan spelen in het consolideren van die machtspositie.

Om zich van zijn komst te verzekeren deed Barça eerder al een aanbetaling van tien miljoen euro om zich van de komst van Neymar te garanderen. Bovendien sloot het een verzekering af voor het geval dat Neymar bij Santos geblesseerd raakt of ziek wordt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen