Neuer schuldbewust: 'Ik heb een grote fout gemaakt'

Bayern München grossierde in balbezit in het Champions League-duel met Arsenal, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen (2-0). Een blunder van Manuel Neuer besliste de wedstrijd, weet ook de Bayern-doelman zelf.

'In principe speelde ik goed, maar het is mijn fout die voor het eerste doelpunt van Arsenal zorgde. Het kan me niet schelen of het een handsbal was van Giroud, ik heb een grote fout gemaakt', reageerde Neuer.

Dat terwijl de doelman onder meer door een weergaloze redding op een inzet van Theo Walcott in de eerste helft hard op weg was naar de titel Man van de Wedstrijd.

Bayern-trainer Pep Guardiola wees dan ook niet met de beschuldigende vinger naar zijn doelman. 'We hebben niet door Manuel verloren. Hij redde ons ook twee à drie keer zeer goed. Soms maakt één actie het verschil.'

'In de Champions League moet je als team op alle vlakken perfect spelen, dat deden we niet vandaag. In de eerste helft hadden we problemen met de tegenaanvallen van Arsenal. Toch hadden we genoeg kansen om te winnen', luidde de analyse van de Spaanse tacticus.