Groep F: Arsenal profiteert van fout Neuer, Olympiakos wint

Arsenal heeft ten koste van Bayern München de eerste overwinning in de groepsfase van de Champions League geboekt. Elders in Groep F was Olympiakos te sterk voor Dinamo Zagreb.

Arsenal - Bayern München 2-0
Dat de Arsenal-supporters in de eerste helft niet konden juichen was vooral te wijten aan Manuel Neuer. De Duitse doelman verkeerde in bloedvorm en hield stand in de schiettent van The Gunners, waar Neuer zich bij vlagen in bevond.

Zo voorkwamen de vingertoppen van Neuer dat collega-international en voormalig Schalke 04-ploeggenoot Mesut Özil de score opende met een schot in de verre hoek. De meest indrukwekkende redding verrichtte de Bayern-sluitpost op een kopbal van Theo Walcott, die van dichtbij zeker leek van de 1-0.

De in de eerste helft uitblinkende Neuer vertolkte ook na rust een hoofdrol. Door een onbesuisde actie van de doelman, die wild uitkwam en zo de bal miste, kon invaller Olivier Giroud in een leeg doel binnenkoppen. Waar Özil voor rust nog verzuimde te scoren, trof de middenvelder in de absolute slotminuut wel doel. Op aangeven van Héctor Bellerin maakte de Duitser er 2-0 van.

Zo zag Bayern-coach Pep Guardiola zijn ploeg in Londen grossieren in balbezit, maar toch de eerste nederlaag in Groep F lijden. De schade is echter te overzien. Bayern staat nog altijd eerste in de poule. Of de schade te overzien is voor Arsenal-middenvelder Aaron Ramsey is af te wachten, de Welshman viel in de tweede helft geblesseerd uit en greep naar zijn hamstring.

Dinamo Zagreb - Olympiakos Piraeus 0-1
Veel hoogtepunten vielen er lange tijd niet te noteren in Zagreb bij het duel tussen de plaatselijke trots en Olympiakos. De afgelopen transferperiode van West Bromwich Albion overgekomen Ideye Brown maakte in de 79ste minuut een einde aan de doelpuntloze status van de wedstrijd. De spits dribbelde vanaf links richting het doel en werkte vanuit een op het eerste oog onmogelijke hoek binnen.

Met de enige treffer van de avond bezorgde Brown zijn Griekse werkgever de tweede overwinning van de Champions League-groepsfase. De Grieken nemen na drie wedstrijden de tweede plaats in, terwijl Dinamo het met een vierde plek moet doen.