Giroud: 'Bayern domineerde, maar dat wisten we vooraf'

Doelpuntenmaker Olivier Giroud bekroonde namens Arsenal een sterke teamprestatie tegen Bayern München (2-0). De spits blikte content terug op de Champions League-wedstrijd waarin de Duitsers het initiatief hadden.

'We speelden goed tot aan de goal en we waren in staat het af te maken. Bayern had veel balbezit. Ze domineerden de wedstrijd, maar dat wisten we vooraf. We hadden deze overwinning nodig om uitzicht te houden op kwalificatie voor de volgende ronde', aldus Giroud na afloop.

Giroud kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen en vond slechts drie minuten later het net. Een rol als invaller is niet nieuw voor de aanvaller, die in de laatste zes competitiewedstrijden ook telkens laat in de tweede helft zijn entree maakte. Ondanks de beperkte speeltijd staat de 29-jarige frontman op vier Premier League-goals.

De Franse doelpuntenmaker kreeg complimenten van landgenoot Arsène Wenger. 'Hij is een winnaar, hij geeft ons mogelijkheden in de lucht', vertelde de Arsenal-manager, die zeer tevreden was. 'We hebben een erg sterk team verslagen en ons doel schoon gehouden. De focus en de dynamiek waren er vanavond.'

Waar Arsenal in de competitie al goed draaide (tweede na negen duels), werd in de derde speelronde van de Champions League pas de eerste zege in Europees verband geboekt. 'Dit kan ons geloof versterken', zei Wenger hoopvol.