Guardiola: 'Arsenal in het voordeel, zij móéten winnen'

Reacties

Bayern München is met zes punten op zak afgereisd naar Londen voor de uitwedstrijd tegen Arsenal, waar het de afgelopen twee jaar telkens won in de achtste finale. Desondanks toonde zowel trainer Pep Guardiola als aanvaller Thomas Müller op de persconferentie veel respect voor The Gunners.

Guardiola: 'Arsenal in het voordeel, zij móéten winnen'

De ploeg van manager Arsène Wenger zal in het tweeluik met Bayern punten moeten pakken na de valse start in Groep H tegen Dinamo Zagreb (2-1) en Olympiakos Piraeus (2-3). Guardiola slaat Arsenal ondanks die nederlagen niet minder hoog aan. 'Als ik een team analyseer, kijk ik niet naar de ranglijst. Ik moet ze analyseren alsof ze zes punten hebben. Ze zijn technisch zeer begaafd. Het is erg moeilijk om tegen hen te spelen', zei Guardiola tijdens de persconferentie.

Na de slechte serie in september, waarin Arsenal ook nog van Chelsea verloor (2-0), is het immers gaan lopen bij de ploeg van manager Arsène Wenger met zeges op Leicester City (5-2), Manchester United (3-0) en Watford (3-0). 'We zijn nog niet gekwalificeerd en moeten het opnemen tegen een van de beste ploegen van Europa. In deze situatie zijn zij bovendien in het voordeel. Zij móéten winnen', aldus Guardiola, die pas later beslist of Douglas Costa, Kingsley Coman en Javi Martínez inzetbaar zijn.

De Spaanse tacticus, die zelf met Bayern al twaalf keer op rij heeft gewonnen, waakt voor een furieuze start van Arsenal. 'Zij zullen proberen de perfecte wedstrijd te spelen. Ze zullen van meet af aan druk zetten.' Niet in de minste plaats omdat Wenger aanvallend voetbal propageert. 'Twintig jaar bij één club is nu onmogelijk', zei Guardiola met respect voor de Fransman. 'Wenger is voor deze club meer dan een manager. Hij heeft de club veranderd. Voordat hij kwam speelden ze verdedigend.'

Thomas Müller kopt raak tijdens de Champions League-achtste finale in februari 2014.
Thomas Müller kopt raak tijdens de Champions League-achtste finale in februari 2014.

Müller sprak net als Guardiola respectvol over Arsenal. De Duitse spits bewaart goede herinneringen aan de vorige ontmoetingen. 'We wonnen de twee laatste wedstrijden hier en ik scoorde in beide duels. Morgen zullen er mooie herinneringen naar boven komen als ik het veld oploop. Het is altijd geweldig om hier te spelen. Het stadion is super en het veld heeft veel weg van een biljartlaken. We kijken er enorm naar uit, maar het zal absoluut geen walk in the park worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.