Nederland ruikt bloed door nieuwe Portugese afvaller

Reacties

Natuurlijk wordt het donderdag met vier Nederlandse clubs in actie een cruciale dag voor de UEFA-coëfficiëntenlijst, maar woensdag deed de Eredivisie alvast heel goede zaken.

Nederland ruikt bloed door nieuwe Portugese afvaller
© Pro Shots

Rivaal Portugal zag Sporting Portugal door toedoen van Manchester City worden geëlimineerd in de Champions League. Na de 0-5 nederlaag in eigen huis wekte dit verdict weinig verwondering. De 0-0 in Manchester levert Portugal nog wel 0,17 punt op.

Na de zomerse exits van Paços Ferreira en Santa Clara in de Conference League-kwalificatie heeft de Primeira Liga nog maar drie troeven over: Benfica, de opponent van Ajax in de Champions League, en het Europa League-duo FC Porto en Sporting Braga. Porto verloor woensdag het eerste duel in de achtste finale met Olympique Lyonnais: 0-1. Braga stuit donderdag op AS Monaco.

In de periode 2017-2022 kijkt nummer zeven Nederland nog tegen een achterstand van bijna zes punten aan op Portugal, maar in de cyclus 2018-2023 zijn de rollen omgedraaid en is de Eredivisie de nummer zes. De marge bedraagt ongeveer een punt.

Het verschil tussen plek zes en zeven is immens: het betekent onder meer het verschil tussen twee of één direct startbewijs voor de Champions League. Overigens is Nederland door de eliminatie van Paris Saint-Germain het enige land dat nog met al zijn troeven in de race is.

Stand van zaken in de cyclus 2018-2023:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.