NEC-doelman Halldórsson kan Oranje niet helpen

Reacties

Hannes Thór Halldórsson kan dinsdagavond niet het doel van IJsland verdedigen in de voor Oranje zo belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. De keeper van NEC liep zondag tijdens de training een schouderblessure op.

NEC-doelman Halldórsson kan Oranje niet helpen

Halldórsson stond tot dusver in alle negen kwalificatieduels van IJsland onder de lat. De 31-jarige sluitpost hield in zes van die wedstrijden zijn doel schoon, waaronder de twee ontmoetingen met het Nederlands elftal (2-0, 0-1).

IJsland plaatste zich daarom al voor het EK, maar moet vanuit Nederlands perspectief dinsdag ook winnen in Turkije. Oranje kan zich bij een zege op Tsjechië dan alsnog plaatsen voor de play-offs. Róbert Örn Óskarsson (FH Hafnarfjördur) is opgeroepen als vervanger van Halldórsson.

NEC heeft de blessure van Halldórsson inmiddels bevestigd. De Eredivisie-club schrijft op de eigen website dat de arm van de IJslandse sluitpost uit de kom is geraakt. De komende dagen zal onderzoek moeten uitwijzen hoe ernstig de kwetsuur is en hoe lang Halldórsson aan de kant zal staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.