Oranje krijgt dinsdag oude bekende als scheidsrechter

Reacties

Het Nederlands elftal krijgt dinsdag in het laatste EK-kwalificatieduel te maken met Damir Skomina (39) als scheidsrechter. De Sloveense arbiter floot in het verleden al vaker een duel van Oranje.

Oranje krijgt dinsdag oude bekende als scheidsrechter

Nederland moet dinsdag van Tsjechië winnen om uitzicht op EK-deelname te houden. Turkije moet dan tegelijkertijd op eigen veld onderuit gaan tegen IJsland. Alleen dan plaatst de formatie van bondscoach Danny Blind zich nog voor de play-offs om een EK-ticket.

Skomina hanteerde in het verleden drie keer de fluit bij een duel van Oranje. Tijdens het EK van 2012, dat voor Oranje desastreus verliep, was hij scheidsrechter bij de 1-0 nederlaag tegen Denemarken (foto).

Op 11 augustus 2010 was de Sloveen leidinggevende bij het oefenduel met Oekraïne (1-1). De eerste interland van Nederland die hij floot, dateert van 5 september 2009. Toen versloeg het Nederlands elftal Japan in een oefenduel met 3-0. Robin van Persie, Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar waren destijds de doelpuntenmakers. Dinsdag zijn zij ook weer bij. Dan wordt er in de Amsterdam Arena om 20.45 uur afgetrapt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.