Terim wil even niet meer over voetbal praten of denken

Bij het Turkse nationale elftal gaan de gedachten na de 2-0 overwinning op Tsjechië niet naar het eerstvolgende en laatste EK-kwalificatieduel, maar naar de slachtoffers van de bomaanslagen in Ankara. 'Allah, behoed ons land voor verdere aanslagen', smeekte bondscoach Fatih Terim.

Bij bomaanslagen op een groep demonstranten in de Turkse stad Ankara kwamen zaterdag zo'n honderd mensen om het leven. 'We werden hier als spelersgroep vanochtend van op de hoogte gebracht', sprak Terim na afloop van het uitduel met de Tsjechen over het droevige nieuws.

'Ik kan moeilijk wat over deze wedstrijd van vanavond zeggen. We hebben het vandaag behoorlijk lastig gehad met de aanslagen in gedachten. Die probeerden we voor even van ons af te zetten, om er direct na de wedstrijd weer aan te denken. Ik hoop dat Allah ons kan behoeden voor verdere aanslagen. Alles wat ik nu over deze wedstrijd zeg, valt hierbij in het niet.'

Turkije nam voorafgaand aan het duel met Tsjechië (2-0 zege) een minuut stilte in acht voor de slachtoffers van de bomaanslagen in Ankara.

De Turken, die in Tsjechië met rouwbanden om speelden, blijven door de 2-0 zege wel op koers richting de play-offs om een EK-ticket. Met nog één wedstrijd te gaan (dinsdag tegen IJsland) is de voorsprong op het Nederlands elftal nog steeds twee punten. Daardoor hebben Terim en zijn manschappen genoeg aan een gelijkspel. 'We zijn inderdaad op de goede weg, maar ik wil nu even niet meer over voetbal praten', zei een zichtbaar aangedane Terim op de persconferentie na afloop.