Bondscoach Tsjechië kondigt wijzigingen aan tegen Oranje

Reacties

Bondscoach Pavel Vrba van Tsjechië heeft aangekondigd een aantal wijzigingen door te zullen voeren voor het EK-kwalificatieduel met Oranje ten opzichte van de verliespartij tegen Turkije (0-2). De keuzeheer zal daarnaast geen nieuwe spelers toevoegen aan zijn selectie.

Bondscoach Tsjechië kondigt wijzigingen aan tegen Oranje

Vrba (foto) gaf zaterdag in het doel verrassend de voorkeur aan debutant Tomás Vaclík, die daardoor routinier Petr Cech uit de basis hield. 'Vaclík heeft getoond een betrouwbare doelman te zijn; ik heb hem niet op een fout kunnen betrappen bij beide tegentreffers.'

Ook was de keuzeheer lovend over Josef Sural, die eveneens voor het eerst zijn opwachting maakte in de startopstelling van de Tsjechen. 'Josef was een van onze betere aanvallende spelers. Hij heeft het goed gedaan.'

Een half uur voor tijd kregen de Turken een penalty, die benut werd door Selçuk İnan. Het vormde het breekpunt in de wedstrijd, zo vond de bondscoach. 'Na de strafschop domineerde Turkije. Ze hadden de zaken over het algemeen ook beter onder controle dan wij, maar aan de andere kant hebben we ook minder gebracht dan in de eerste confrontatie', refereerde Vrba aan de knappe 2-1 zege van zijn équipe in Istanbul in het tweede groepsduel.

Dockal
'Ik laat de selectie intact, maar zal enkele nieuwe spelers de kans geven om zich te laten zien tegen Nederland', kondigde Vrba aan met het oog op het treffen met het Nederlands elftal, komende dinsdag in de Amsterdam Arena. De keuzeheer kan dan geen beroep doen op Borek Dockal. De middenvelder van Sparta Praag ontving zaterdag zijn derde gele kaart in de EK-kwalificatiecyclus en is daardoor automatisch voor één duel geschorst.

Dockal maakte in de eerste ontmoeting tussen beide landen nog de openingstreffer tegen Oranje, dat in september 2014 met 2-1 klop kreeg in de ouverture van de kwalificatiecylus. Nederland moet van Tsjechië winnen om nog derde te worden in Groep A. Dat gebeurt vervolgens alleen als Turkije ook tegelijkertijd op eigen veld verliest van IJsland.

In de aanloop naar het duel met Turkije had Vrba nog zijn verbazing uitgesproken over de gang van zaken in Groep A. 'Misschien kunnen jullie mijn gezicht nog herinneren kort na de loting. Ik ging er toen namelijk vanuit dat Oranje als eerste zou eindigen en Turkije als tweede', aldus Vrba, die met een punt achterstand op IJsland de tweede plaats bezet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.