NEC heeft record voor het grijpen in Den Bosch

Reacties

NEC heeft zich al met grote overmacht tot kampioen van de Jupiler League gekroond, maar kan zijn titel vanavond nóg meer glans geven. Bij een zege op FC Den Bosch zetten de Nijmegenaren een nieuw puntenrecord neer.

NEC heeft record voor het grijpen in Den Bosch

Als NEC wint in de hoofdstad van Brabant (aftrap 18.00 uur) komt het op 98 punten na 36 wedstrijden. Dan mag het zich de best presterende club ooit noemen in de Jupiler League, want het hoogste aantal punten dat ooit behaald werd staat nu op 96. Dat aantal staat op naam van RKC Waalwijk uit het seizoen 1987/88 (omgerekend naar het driepuntensysteem).

RKC bereikte dat aantal in een seizoen waarin 36 wedstrijden gespeeld werden. NEC speelt vanavond zijn 36ste duel en kan in de resterende twee speelronden de barrière van honderd punten doorbreken. Jong Ajax (thuis) en VVV-Venlo (uit) zijn in ronde 37 en 38 de opponenten van de ploeg van trainer Ruud Brood, die ook wat betreft gemaakte doelpunten de honderd binnen bereik heeft. Tot nu toe maakte NEC (op de foto Alireza Jahanbakhsh en Kevin Conboy) er 94.

NEC is overigens bezig aan een ongekende reeks thuiswedstrijden. De kampioen van de Jupiler League verspeelde dit seizoen in achttien competitieduels op eigen terrein nog geen enkel punt. In de bovenste twee divisies van de twintig voornaamste Europese competities kan geen enkele club deze jaargang tippen aan de Nijmegenaren. FC Midtjylland volgt op gepaste afstand: de Deense club won haar laatste dertien thuisduels in competitieverband.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.