NEC draait mee in de top van Europese promovendi

Reacties

Het seizoen had niet beter kunnen starten voor NEC. Na de 3-1 overwinning op Feyenoord bezetten de Nijmegenaren, vorig seizoen kampioen in de Jupiler League, de zesde plaats. Bovendien is de ploeg daarmee een van de beste promovendi van Europa.

NEC draait mee in de top van Europese promovendi

NEC heeft namelijk 27 punten na zeventien speelronden. Er zijn in de hoogst aangeschreven Europese competities slechts drie ploegen die het beter doen: Heart of Midlothian, Angers en Watford. De Schotten kwamen dit seizoen over van het Championship en bezetten met achttien speelronden op de teller de derde plaats, achter koploper Celtic (42 punten) en Aberdeen (41 punten).

Ook de Fransen doen het uitstekend, met een derde plaats in de Ligue 1. In die competitie lijkt de titelstrijd echter al voor de winterstop gestreden. Lijstaanvoerder Paris Saint-Germain, nog altijd zonder nederlaag, bezit na negentien speelronden namelijk al 51 punten. Dat zijn er negentien (!) meer dan nummer twee AS Monaco en twintig meer dan nummer de promovendus uit Angers.

Er is slechts één ploeg in Europa die het in evenveel speelronden beter doet dan NEC: Watford. De 3-0 overwinning van de Engelsen op Liverpool, die onder meer tot stand kwam door een doelpunt van de Nederlandse verdediger Nathan Aké, bracht The Hornets op 28 punten. Dat is er één meer dan de Nijmegenaren en in de Premier League is dat goed voor een zevende plaats op de ranglijst.

Beste promovendi in Europa
Club Land Speelronden Punten
Heart of Midlothian Schotland 18 32
Angers Frankrijk 19 31
Watford Engeland 17 28
NEC Nederland 17 27
Sint-Truiden België 20 24
Oleksandria Oekraïne 16 22
FC Ingolstadt 04 Duitsland 17 20
Real Betis Spanje 16 20
Bologna Italië 17 19
Krylia Sovetov Rusland 18 19
União Madeira Portugal 14 14
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.