Faber na topjaar: 'Dit volhouden zal een hele klus worden'

Reacties

NEC sluit door de knappe 3-1 zege op Feyenoord het jaar af als nummer zes in de Eredivisie. Toch ligt bij trainer Ernest Faber de focus nog steeds op handhaving.

Faber na topjaar: 'Dit volhouden zal een hele klus worden'

'Dit volhouden zal een hele klus worden', doelt Faber op de hoge klassering voor de promovendus. Dat er een topclub werd verslagen, geeft zijn team volgens hem een extra boost. 'De tweede helft was het alle trossen los. Voor ons zijn dit mooie punten', zegt hij tegen FOX Sports.

Faber wil de doelstelling voor dit seizoen pas bijstellen als NEC zich heeft verzekerd van handhaving. Bovendien gaven de laatste weken aan dat zijn elftal nog erg wisselvallig is. 'We hebben deze week wat extra aandacht aan elkaar besteed', refereert Faber aan de smadelijke 2-0 nederlaag tegen de amateurs van HHC Hardenberg in het bekertoernooi.

'Als we met z'n allen erop knallen, kunnen we van iedereen winnen en anders zijn we heel kwetsbaar', concludeert Faber. Na het eerdere kampioenschap in de Jupiler League, waarbij diverse records sneuvelden, kunnen de Nijmegenaren terugkijken op een uiterst succesvol 2015. 'Dit is een mooie ontwikkeling voor deze club', aldus Faber.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.