NEC blijft in spanning na nederlaag tegen FC Twente

Ondanks een uitstekende start van de wedstrijd is NEC op eigen veld hard onderuit gegaan tegen FC Twente (2-5), dat zich daardoor verzekerde van de derde plaats. NEC daarentegen moet degradatie blijven vrezen.

NEC kende een bliksemstart van de wedstrijd, want na amper een minuut kwam de thuisclub al op voorsprong via Geoffrey Castillion. Op aangeven van Kevin Conboy schoot de spits via de binnenkant van de paal raak. Kort daarna kreeg Quincy Promes een goede kans op de gelijkmaker, maar de aanvaller stuitte op Dennis Gentenaar. Het spel golfde vanaf het eerste fluitsignaal op en neer en na negen minuten voorkwam Nick Marsman een grotere achterstand voor FC Twente. De doelman hield Jakob Jantscher van scoren af.

In de achttiende minuut was Promes opnieuw dicht bij 1-1, maar weer redde Gentenaar uitstekend. Het bleek slechts uitstel van executie, want in de 29ste minuut kwamen de bezoekers op gelijke hoogte in De Goffert. Op aangeven van Youness Mokhtar kreeg Kyle Ebecilio enorm veel vrijheid en daar wist de middenvelder wel raad mee, want hij schoot de gelijkmaker tegen de touwen.

Beide teams gingen rusten met een 1-1 stand, maar een kwartier na rust zag het er een stuk minder rooskleurig uit voor NEC. Door treffers van Wout Brama en Dusan Tadic (twee keer) liep FC Twente in tijdsbestek van vier minuten uit naar een 4-1 voorsprong. De kopjes gingen hangen bij de Nijmegenaren en via Jesús Corona - op aangeven van uitblinker Tadic - liepen de Tukkers zelfs nog verder uit. De eveneens ingevallen Alireza Jahanbakhsh bepaalde de eindstand op 5-2.

NEC moet daardoor nog vrezen voor degradatie, aangezien de voorsprong op hekkensluiter Roda JC Kerkrade drie punten blijft. Het doelsaldo van de Nijmegenaren is echter slechter en de ploeg van trainer Anton Janssen moet volgende week op bezoek bij landskampioen Ajax. FC Twente is door de ruime uitzege verzekerd van de derde plaats en dus Europees voetbal.