Nog twee duels vol onzekerheid voor kwetsbaar NEC

Reacties

● NEC heeft drie punten meer dan hekkensluiter Roda JC (29 om 26). Verliest NEC thuis van Twente en Roda wint thuis van FC Groningen dan is de ploeg na de voorlaatste speelronde de nummer laatst in de Eredivisie.

Nog twee duels vol onzekerheid voor kwetsbaar NEC

● De Nijmegenaren spelen hun laatste duel uit tegen Ajax terwijl Roda JC op bezoek gaat bij Go Ahead.

● NEC heeft in de Eredivisie al acht duels op rij niet gewonnen en pakte slechts vijf punten (G5, V3).

● FC Twente wordt dit seizoen in ieder geval vijfde in de Eredivisie. De ploeg doet het dan beter dan de afgelopen twee seizoenen. Toen eindigden de Tukkers twee keer als zesde in de eindrangschikking.

● FC Twente zorgt van alle Eredivisieploegen gemiddeld voor de meeste doelpogingen per wedstrijd (16,41).

● De Tukkers gaan onzorgvuldig met die kansen om  getuige de veertiende plek in het VI-efficiencyklassement: 65 goals op 525 doelpogingen geeft een rendement van 12,38 procent.

● NEC heeft dit seizoen als enige ploeg in de Eredivisie nog geen nul treffers tegen gehad in een duel. De Nijmegenaren hebben nu met vorig seizoen meegerekend 44 duels op rij hun doel niet schoon gehouden (negatief clubrecord).

● Het Eredivisierecord (aantal duels op rij niet de nul) is in handen van SVV/Dordrecht ’90 (periode 84-91, 58 duels zonder clean sheet).

● NEC scoorde dit seizoen 24 keer uit een standaardsituatie. Kortom, bijna de helft van de gemaakte goals (vijftig) tot nu toe komt voort uit een stilstaand moment.

● FC Twente maakt de meeste goals van de Eredivisie in de tweede helft van de gespeelde duels (41 doelpunten).

● NEC incasseerde de meeste treffers van alle Eredivisieploegen en staat daarmee ook laatste in het VI-verdedigingsklassement: 75 doelpunten tegen op 409 doelpogingen geeft een percentage van 18,34 procent.                                                                                                          

● FC Twente-clubtopscorer Luc Castaignos (veertien goals) komt terug van een schorsing. De aanvaller maakte zijn laatste treffer op 23 februari tegen Feyenoord (2-2) .

● Dusan Tadic is de meest waardevolle speler van FC Twente met dertien goals en twaalf assists. Bij NEC is Michael Higdon het meest productief  met veertien doelpunten en vijf assists.

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.