Naaktbeelden Sánchez zorgen voor ontslag en verdriet: 'Ik ben het slachtoffer'

Reacties

Víctor Sánchez is aangeslagen na zijn ontslag als coach van Málaga. De 43-jarige Spanjaard kan zich absoluut niet vinden in het besluit van de clubleiding om uit elkaar te gaan na een roerige periode, waarin de trainer in opspraak raakte vanwege naaktbeelden.

Naaktbeelden Sánchez zorgen voor ontslag en verdriet: 'Ik ben het slachtoffer'
© Pro Shots

De beelden lekten begin januari uit en Málaga besloot al snel Sánchez te schorsen. Een intern onderzoek werd gestart en zaterdag werd bekend dat de coach niet verder mocht in zijn functie. Clubeigenaar Abdullah Al Thani haalde eerder al uit naar Sánchez en schilderde hem af als leugenaar.

Sánchez zegt in een statement onder meer: 'Ik wil duidelijk maken dat ik en mijn technische staf het absoluut niet eens zijn met dit besluit. We zijn verdrietig dat we niet verder kunnen werken met de spelers, de andere werknemers en de hele Málaga-familie.'

Hij wil benadrukken dat de politie bezig is met de zaak. Sánchez was niet onzorgvuldig met beelden, hij is volgens hemzelf gewoon het slachtoffer geworden van cybercriminelen. De coach had op meer steun gerekend van zijn werkgever. 'Ik ben het slachtoffer geworden van het overtreden van de privacywet en de politie doet ook onderzoek naar de zaak, met de speciale cybercrime group. De beelden werden door de criminelen vrijgegeven nadat ik een bepaald bedrag niet wilde betalen aan ze.'

Sánchez gaat komende woensdag nog een speciale persconferentie houden om zich te verdedigen. Málaga ploetert ondertussen verder in de Segunda División, de voormalige club van onder meer Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijsen staat zestiende op het tweede niveau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.