Moyes vertrouwt Fábio en Zaha toe aan Solskjær in Cardiff

Reacties

Fábio da Silva en Wilfried Zaha vertrekken op huurbasis naar Cardiff City. Dat heeft Manchester United-manager David Moyes maandagavond bevestigd op de clubwebsite.

Moyes vertrouwt Fábio en Zaha toe aan Solskjær in Cardiff

Fábio staat inmiddels al vijfenhalf jaar onder contract op Old Trafford, maar de Braziliaanse vleugelverdediger heeft zich in die periode nooit kunnen opwerken tot vaste kracht. Zijn tweelingbroer Rafael da Silva en Patrice Evra krijgen doorgaans de voorkeur op de backposities.

Zaha (op de foto met Moyes) is pas sinds een half jaar Mancunian. Het 21-jarige Engelse talent maakte afgelopen seizoen nog indruk in het Championship als speler van Crystal Palace en kostte de landskampioen circa 11,5 miljoen euro. In totaal speelde hij echter pas vier keer mee in de hoofdmacht.

Beide spelers dienden bij Moyes daarom het verzoek in om elders ervaring op te doen. Cardiff werd de tijdelijke bestemming, aangezien Ole Gunnar Solskjær daar sinds deze maand de scepter zwaait. De Noor maakte als spits furore bij United en wordt daarom als ideale kandidaat gezien om Fábio en Zaha onder zijn hoede te nemen.

Solskjær mag door zijn elfjarige periode bij Man Utd dan bekend zijn met de werkwijze van de club, hij moet met Cardiff wel een heel ander type voetbal spelen dan hij onder Sir Alex Ferguson gewend was. Waar United doorgaans om de prijzen speelt, strijden de Welshmen tegen degradatie.

Momenteel staat de club van de excentrieke eigenaar Vincent Tan op de laatste plaats in de Premier League. Om daar vanaf te komen kreeg Solskjær ook al de beschikking over drie landgenoten: Jo Inge Berget, Mats Möller Dæhli en de van SC Heerenveen gekochte Magnus Wolff Eikrem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.