Mourinho zal United en Van Gaal nooit onderschatten

Reacties

José Mourinho kijkt uit naar de confrontatie van zaterdag met zijn goede vriend Louis van Gaal, al spreken de managers van Chelsea en Manchester United elkaar amper gezien de belangen.

Mourinho zal United en Van Gaal nooit onderschatten

Beide coaches kennen elkaar door en door sinds hun gezamenlijke periode bij Barcelona, waar de Portugees de rechterhand was van de Nederlander. 'Hij is een goede vriend, alleen spreken we elkaar niet elke week omdat we in dezelfde competitie uitkomen. We vechten allebei om de titel', aldus Mourinho tijdens de persconferentie.

United bezet op dit moment de derde plaats. De achterstand op nummer twee Arsenal, de tegenstander op de voorlaatste speeldag, is slechts één punt, terwijl Chelsea acht punten meer heeft en nog een wedstrijd tegoed. Daarmee koerst de formatie van Mourinho af op de titel, al is het programma niet eenvoudig. De Londenaren moeten thuis nog in actie komen tegen United en Liverpool, terwijl Chelsea nog op bezoek gaat bij Arsenal. De komende twee weken zijn dus cruciaal.

De belangen zijn duidelijk: dat maakt het volgens Mourinho alleen maar eenvoudiger. 'We spelen tegen Manchester United. Spelen tegen een van de grootste clubs ter wereld, dan is het motiveren makkelijk', legt de Portugees uit. Van onderschatting wil hij niets weten, ook niet nu Daley Blind, Michael Carrick, Phil Jones en Marcos Rojo niet van de partij zijn, al sluit Van Gaal een rentree van de nog niet volledig herstelde Robin van Persie niet uit.

Opties
'Manchester United is nu niet zwakker', aldus Mourinho. 'Ik zie ze iedere week op een groot scherm en ken alle opties. Ik besef wat zij in huis hebben, dat is geweldig. En Van Gaal is fantastisch in het ontwikkelen van jonge spelers', aldus Mourinho. Op Stamford Bridge lijkt Juan Mata zeker van een basisplaats. 'Normaal gesproken stel ik spelers op die op die het tegen hun oude club opemen. Dus ik denk dat Mata gaat spelen', zei Van Gaal over de oud-speler van Chelsea. Overigens koestert Mourinho geen enkele wrok. 'Ik ben blij voor hem dat het goed gaat bij United. Juan heeft een verleden bij Chelsea en wij respecteren hem als voetballer.'

Van Gaal versus Mourinho, de jongste bediende leidt de onderlinge strijd. Pas twee keer troffen ze elkaar. In mei 2010 in de Champions League-finale tussen het Bayern München van Van Gaal en het Internazionale van Mourinho. De Italianen trokken aan het langste einde dankzij aanvaller Diego Milito: 2-0. In oktober 2014 volgde de tweede confrontatie in Manchester. Op Old Trafford kwamen United en Chelsea niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Zaterdag wacht de derde ontmoeting in Londen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.