Blind gelooft nog in spannende ontknoping

Reacties

Na de wisselvallige start onder manager Louis van Gaal doet Manchester United weer mee om de bovenste plaatsen. Sterker nog, Daley Blind hoopt stiekem nog op de landstitel.

Blind gelooft nog in spannende ontknoping

'Manchester United speelt altijd om de titel, dat is simpel', stelt Blind op de clubwebsite. 'Wij hebben in de laatste periode grote stappen gezet en aangetoond dat we een hecht team hebben.'

United liet de sterke vorm ook in de beladen derby tegen Manchester City zien. Op Old Trafford was de ploeg van Van Gaal met 4-2 te sterk. Een duidelijk signaal naar de concurrenten Chelsea en Arsenal, ploegen die United nog tegenkomt in de laatste zes speelronden.

'Tuurlijk hebben die ploegen ons gezien in de laatste weken. Maar wij kijken niet naar Chelsea of andere teams. Onze focus ligt op onze eigen wedstrijden en dan zien we wel waar het seizoen gaan eindigen. Iedere wedstrijd is een finale op zich, maar het vertrouwen is groot bij ons', aldus de Oranje-international, die in zijn tijd bij Ajax verschillende inhaalraces beloond zag worden met een kampioenschap.

Na een moeizame eerste seizoenshelft waarin Manchester United drie keer verloor en zes keer gelijkspeelde is de Engelse grootmacht bezig aan een sterke opmars. De laatste zes competitieduels met achtereenvolgens Sunderland (2-0), Newcastle United (0-1), Tottenham Hotspur (3-0), Liverpool (1-2), Aston Villa (3-1) en Manchester City (4-2) werden allemaal gewonnen.

Titelrace
Na de zege op aartsrivaal City is de derde plaats, en dus Champions League-voetbal volgend seizoen, stevig in handen bij United. De voorsprong op de stadgenoot bedraagt vier punten. Daarentegen is de achterstand op nummer twee Arsenal, de tegenstander op de voorlaatste speeldag, slechts één punt. Chelsea heeft acht punten meer en nog een wedstrijd tegoed.

Daarmee koerst de formatie van manager José Mourinho af op het kampioenschap, al is het programma van Chelsea niet eenvoudig. De Londenaren moeten in eigen huis nog in actie komen tegen Manchester United en Liverpool, terwijl Chelsea nog op bezoek gaat bij achtervolger Arsenal. Vooral de komende twee weken zullen cruciaal zijn. Zaterdag is United de tegenstander, terwijl een week later Arsenal volgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.