Van Gaal wacht weer zware oefentrip in voorbereiding

Reacties

Hoewel Louis van Gaal dit seizoen na de voorbereiding liet weten er zo zijn twijfels bij te hebben, doet Manchester United ook in de voorbereiding van 2015 mee aan het vriendschappelijke toernooi om de International Champions Cup. De Engelse recordkampioen werkt dan door heel Amerika vriendschappelijke oefenduels af met Europese grootmachten.

Van Gaal wacht weer zware oefentrip in voorbereiding

Van Gaal begon dit seizoen een paar dagen nadat hij derde was geworden met Oranje op het WK al aan zijn klus bij Manchester United. Een van de eerste dingen die hij deed was afreizen naar de Verenigde Staten.

Daar won United uiteindelijk het toernooi door achtereenvolgens te winnen van AS Roma (3-2), Internazionale (0-0, na strafschoppen 5-3), Real Madrid (3-1) en in de finale van Liverpool (3-1).

Die veelbelovende start bleek nietszeggend bij het begin van de competitie, waarin Van Gaal zijn ploeg maar moeilijk aan de praat kreeg. Inmiddels is dat wel gelukt en won hij de voorbije zes competitieduels, waardoor United nu derde is met maar een punt achterstand op nummer twee Arsenal.  Hoewel het gat met koploper liefst acht punten is met ook nog eens wedstrijd meer gespeeld, lijkt de voormalige Oranje-bondscoach dus wel af te stevenen op directe kwalificatie voor de Champions League.

Hoewel Van Gaal dit seizoen als zijn vraagtekens zette bij de gevolgen van het commercieel zéér aantrekkelijke toernooi, heeft de club toch besloten daar weer acte de présence te geven. De derde editie van het toernooi heeft plaats van 11 juli tot en met 5 augustus. 'Al gaan we er niet alleen heen om wedstrijden te spelen', aldus Van Gaal. 'We kunnen er ook volop trainen en naar het nieuwe seizoen toewerken', zo kijkt hij op de clubwebsite vooruit.

Voor de editie van 2015 zijn Chelsea, Paris Saint-Germain, FC Porto, Fiorentia en Barcelona ook al vastgelegd. LA Galaxy, New York Red Bulls, San José Earthquakes (alle Amerika) en Club América (Mexico) zijn de andere deelnemers. Van Gaal zal dan echter wel moeten voorkomen dat het vele reizen en de belasting van de nodige oefenduels zijn doorwerking gaat krijgen richting de seizoensstart. Zeker omdat United in tegenstelling tot vorig seizoen in de komende jaargang dus wél in Europa actief zal zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.