Mourinho: 'Heel veilig idee dat Cech nu gaat keepen'

Reacties

Het zal zaterdag tegen Hull City voor alle aanwezigen op Stamford Bridge een vertrouwd gezicht zijn: Petr Cech staat door een lichte spierblessure van Thibaut Courtois voor het eerst dit seizoen aan de aftrap als doelman van Chelsea in een Premier League-duel. Het is een geruststelling voor manager José Mourinho dat hij over zo'n bekwame stand-in kan beschikken.

Mourinho: 'Heel veilig idee dat Cech nu gaat keepen'

Mourinho degradeerde Cech afgelopen zomer na tien seizoenen tot tweede keus ten faveure van Courtois, die terugkeerde op Stamford Bridge nadat hij drie seizoenen op huurbasis voor Atlético Madrid had gespeeld. Zijn Tsjechische concurrent kwam alleen één keer als invaller in actie in het competitieduel met Arsenal. Wel speelde Cech drie keer in de Champions League en twee keer in het toernooi om de League Cup.

'Courtois had een probleempje op de training, daarom is hij morgen niet beschikbaar', vertelde Mourinho vrijdag op de persconferentie. 'Dit is een kans voor Petr. De opdracht is voor hem heel eenvoudig: hij moet doen wat hij zijn hele carrière al heeft gedaan. Het is voor mij, de spelers en de fans een heel veilig idee dat onze doelman morgen Petr Cech is. Hij hoeft zich absoluut niet te bewijzen aan mij, de club, zijn ploeggenoten of de fans. Het doel is zijn natuurlijke habitat.'

Behalve Courtois zal ook de geschorste Cesc Fabregas ontbreken. De Spanjaard kwam tot dusverre in alle vijftien competitiewedstrijden in actie en was daarin goed voor elf assists. Mourinho wil er niet al te veel aandacht aan besteden. 'De komende periode zal geen enkele voetballer alle zes wedstrijden kunnen spelen. Degenen die vaker spelen, zullen misschien tot vijf duels komen. Maar ik denk dat iedereen sowieso één wedstrijd rust krijgt', aldus de Portugees, die met Chelsea nog maar drie punten meer heeft dan nummer twee Manchester City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.