Groep G: Schalke 04 krijgt hulp van Chelsea

Klaas-Jan Huntelaar is met Schalke 04 dankzij Chelsea ook na de winterstop nog actief in de Champions League. Sporting Lissabon was het kind van de rekening.

NK Maribor – Schalke 04 0-1
Schalke 04 had alleen een kans op een vervolg in de Champions League als het duel met NK Maribor in een zege werd omgezet. Maar deze noodzakelijke voorwaarde bleek voor de Duitse formatie al een opgave. De eerste helft werd gekenmerkt door onmacht, al kreeg Schalke 04 onder anderen via Klaas-Jan Huntelaar wel enige kansen.

De Oranje-international had kort na rust de pech dat zijn inzet op de paal belandde. Die teleurstelling was verdwenen toen invaller Max Meyer de bevrijdende treffer maakte. De 0-1 bracht ook rust in het spel van Schalke 04, dat het duel controleerde en niets meer te vrezen had van Maribor. Het volgende goede nieuws voor Die Königsblauen kwam van Stamford Bridge, waar door Chelsea aan de andere voorwaarde voor kwalificatie werd voldaan.

Chelsea – Sporting Lissabon 3-1
Al verzekerd van de groepswinst heeft Chelsea de sportieve plicht gedaan tegen Sporting Lissabon. De Portugezen hadden aan een gelijkspel op Stamford Bridge genoeg om met de Londenaren verder te gaan in de Champions League.

Maar al na een kwartier moest Sporting met een angstige blik kijken hoe kaper op de kust Schalke 04 in Maribor het er vanaf bracht. Chelsea leidde namelijk met 2-0 dankzij treffers van Cesc Fabregas (strafschop) en André Schürrle. En zes minuten nadat de Portugezen de achterstand hadden verkleind, bracht John Obi Mikel de marge weer op twee.

Voor Sporting Lissabon resteert de troostprijs in de vorm van een ticket voor de Europa League.