Mourinho geeft veelbelovende Rashford kans in De Kuip

Reacties

Het heeft er alle schijn van dat Manchester United donderdag in De Kuip met een veredeld B-elftal aantreedt voor het Europa League-duel met Feyenoord. Manager José Mourinho wilde zondagavond alleen bevestigen dat Marcus Rashord een kans krijgt.

Mourinho geeft veelbelovende Rashford kans in De Kuip

De regionale krant Manchester Evening News voorspelt dat United met een bijna volledig ander elftal aan de aftrap zal staan dan tijdens de verloren Manchester Derby (1-2) van afgelopen zaterdag. Mourinho wilde er tegenover The Guardian weinig over kwijt. 'Het enige dat ik kan zeggen is dat Feyenoord voor mij de volgende grote wedstrijd is en dat Rashford gaat spelen', zei de Portugese coach over de achttienjarige spits, die tegen Manchester City meteen na rust mocht invallen.

Mourinho werd daarom gevraagd of hij Rashford niet meteen in de basis had moeten zetten, maar door de komst van Zlatan Ibrahimovic is er in de spits in principe geen ruimte. 'En hij is toch vooral een nummer 9', zei de opvolger van de eind vorig seizoen ontslagen Louis van Gaal. 'Ik heb veel vertrouwen in hem en hij heeft een fantastische toekomst voor zich. Maar als je hem op verschillende posities wil gebruiken, zullen we daar met hem aan moeten werken.'

Dat Rashford tot nu toe invaller was, neemt niet weg dat Mourinho weg is van de Engelse aanvaller, die er een specialiteit van heeft gemaakt om te scoren bij zijn debuut. 'Hij is een geweldige persoonlijkheid, dat hij heeft vorig seizoen al bewezen. Iedereen kijkt meestal naar het voetballende talent, maar op dit niveau is persoonlijkheid erg belangrijk.' Over het optreden van Rashford tegen City was Mourinho dan ook tevreden. 'Hij gaf ons wat we voor rust misten.'

Memphis
Mourinho bevestigde verder dat Jesse Lingard en Henrikh Mkhitaryan na hun teleurstellende optreden in de eerste helft tegen City niet zullen spelen tegen Feyenoord. Memphis Depay zou daardoor net als andere reserves Phil Jones, Matteo Darmian, Morgan Schneiderlin, Michael Carrick, Ashley Young, Sergio Romero en Marcos Rojo een kans krijgen, omdat Mourinho de Europa League minder belangrijk vindt. Linksback Luke Shaw is een twijfelgeval door een hamstringblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.