City deelt in zinderende Manchester derby rake klap uit

Reacties

In een fantastische Manchester derby heeft City zaterdag een eerste tik uitgedeeld aan United. De ploeg van manager Pep Guardiola versloeg de mannen van José Mourinho op Old Trafford met 1-2.

City deelt in zinderende Manchester derby rake klap uit

Een week die voor de familie Blind al niet erg gelukkig te noemen was kreeg op Old Trafford een passend einde. Daley Blind speelde namelijk een erg ongelukkige rol bij Manchester United. De Nederlander ging bij beide treffers van Manchester City in de fout en dat bleek uiteindelijk fataal voor de thuisploeg.

De derby brandde eigenlijk vanaf het eerste fluitsignaal los. City greep het initiatief en United kon niets anders dan tegenhouden. Dat ging na drie minuten al bijna fout, toen Raheem Sterling een teenlengte tekortkwam om een afgemeten voorzet van Kevin De Bruyne - door José Mourinho ooit niet goed genoeg bevonden bij Chelsea - binnen te tikken. Na een kwartier was het alsnog raak. Blind werd op felheid afgetroefd door De Bruyne en de Belg bleef oog in oog met doelman David De Gea ijzig koel: 0-1.

De voorsprong was volledig verdiend. Op een schot van Paul Pogba na had United werkelijk niets in te brengen en het was wachten op de 0-2, die uiteindelijk in de 36ste minuut viel. De Bruyne raakte de paal, waarna Blind vergat voor buitenspel te stappen waardoor Kelechi Iheanacho - de vervanger van de geschorste Sergio Agüero - de bal alleen nog maar in het doel hoefde te tikken.

De Manchester Derby ging niet alleen tussen twee teams vol sterspelers, maar natuurlijk ook tussen de managers José Mourinho en Pep Guardiola.
De Manchester Derby ging niet alleen tussen twee teams vol sterspelers, maar natuurlijk ook tussen de managers José Mourinho en Pep Guardiola.

Op slag van rust hielp de debuterende City-doelman Claudio Bravo de thuisploeg terug in de wedstrijd. De Chileen zat helemaal mis bij een hoge bal en zag Zlatan Ibrahimovic de bal in het lege doel volleren. De Zweed loopt met vier uit vier nog steeds één op één in de Premier League en had op slag van rust ook de 2-2 moeten maken, toen Bravo wederom in de fout ging en Jesse Lingard de bal breed legde. De poging van Ibrahimovic was echter te slap en kon van de doellijn gehaald worden.

In de rust greep Mourinho hard in. Hij haalde Henrikh Mkhitaryan en Lingard naar de kant en bracht Ander Herrera en Marcus Rashford het veld in. De wissels kwamen het spel van The Red Devils ten goede. Rashford bediende Ibrahimovic, die zijn volley over het doel zag vliegen, en Herrera zette druk op Bravo die voor de derde keer in de fout ging en van geluk mocht spreken dat arbiter Mark Clattenburg de bal niet op de stip legde toen de sluitpost Wayne Rooney naar de grond haalde.

Door het extreem hoge tempo bleef de wedstrijd continu boeiend. Rashford dacht in de 69ste minuut gelijk te maken, maar omdat zijn trefzekere schot nog werd aangeraakt door de buitenspel staande Ibrahimovic ging het feestje niet door. Aan de andere kant beet City van zich af aan de hand van uitblinker De Bruyne, die eerst De Gea op zijn pad vond en niet veel later op aangeven van debutant Leroy Sané de binnenkant van de paal raakte.

United zakt door de nederlaag naar de derde plaats, met negen punten uit vier duels. City blijft foutloos en gaat met twaalf punten aan kop in de Premier League. Ook Chelsea, dat zondag speelt op bezoek bij Swansea City, verspeelde nog geen punt, maar speelde pas drie wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.