Feyenoord vervolgt perfecte reeks tegen ADO Den Haag

Reacties

ADO Den Haag heeft zondag De Kuip een illusie armer verlaten. Feyenoord liet de gasten uit de Hofstad weinig kans met de vijfde zege op rij als resultaat (3-1).

Feyenoord vervolgt perfecte reeks tegen ADO Den Haag

Het duel met ADO Den Haag was voor Feyenoord het begin van het tweede blok, waarin zware wedstrijden tegen onder andere Manchester United en PSV als meest opvallende affiches wachten. De eerste periode was zeker qua resultaten voor de Rotterdammers perfect geweest.

Ook ADO was het seizoen goed begonnen met tien punten uit de eerste vier duels. Maar in De Kuip was er weinig eer te behalen voor de ploeg van Zeljko Petrovic. Feyenoord was heer en meester. Na ruim een half uur werd in een tijdsbestek van 71 seconden het krachtsverschil tot uitdrukking gebracht in de score.

In de 33ste minuut brak Dirk Kuijt de ban, waar hij dat in de openingsfase had verzuimd.  De aanvoerder vond na een voorzet van Jens Toornstra aanvankelijk ADO-doelman Ernestas Setkus op zijn weg, maar werkte in de rebound de bal in het dak van het doel.

Een minuut later stond de 2-0 op het scorebord. Dit keer was de rol van Toornstra groter. Hij liet zijn individuele actie, waarbij Tom Trybull werd gepoort, volgen door een steekpass op Nicolai Jørgensen. De spits klaarde de klus naar behoren.

De ADO Den Haag-supporters gooiden knuffels naar beneden. Daarmee steunden ze de kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis, die speciale gasten in De Kuip waren.
De ADO Den Haag-supporters gooiden knuffels naar beneden. Daarmee steunden ze de kinderen uit het Sophia Kinderziekenhuis, die speciale gasten in De Kuip waren.

Hoewel de treffer vanwege buitenspel afgekeurd had moeten worden, verdiende Feyenoord de voorsprong. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst liet ADO Den Haag nauwelijks kans op adem te komen. Ook de entree van Mike Havenaar – de spits was vanwege ziekte op de bank begonnen – kon de Rotterdammers niet verontrusten.

Een Haags slotoffensief leverde nog wel de aansluitingstreffer van Ludcinio Marengo op. De invaller scoorde in tweede instantie. De goal in de 86ste minuut kwam te laat voor ADO, dat daarmee de thuisploeg wel een waarschuwing gaf het niet te makkelijk op te vatten. In de extra tijd zorgde Karim El Ahmadi voor de bevrijdende 3-1. Het was voor de moeizaam scorende middenvelder al zijn tweede treffer van het seizoen.

ADO bleek zodoende een zeer welkome opwarmer voor Feyenoord, dat zich donderdag tegen Manchester United in de Europa League en drie dagen later tegen PSV moet bewijzen tegen een opponent van een ander kaliber.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.