Feyenoord - ADO Den Haag is dé topper van deze speelronde

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. In het lunchduel van zondag probeert Feyenoord ten koste van ADO Den Haag de perfecte status te continueren.

Feyenoord - ADO Den Haag is dé topper van deze speelronde
Speelronde: 5
Aftrap: zondag 11 september, 12.30 uur
Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

• Feyenoord - ADO Den Haag is dé topper van deze speelronde. De Rotterdammers bezitten nog steeds de maximale score, terwijl ADO met tien punten de gedeelde tweede plek bezette na vier duels.

• Afgelopen seizoen veroverde Feyenoord welgeteld nul punten tegen ADO Den Haag. In De Kuip werd het 0-2 door doelpunten van Kevin Jansen en Gianni Zuiverloon nadat de Rotterdammers de heenwedstrijd al met 1-0 hadden verloren.

• Feyenoord is in de meeste jaren tegen ADO wél de bovenliggende partij geweest in De Kuip. De Rotterdammers zetten 27 van de 42 ontmoetingen in het kader van de Eredivisie in winst om. ADO pakte zeven keer de zege en acht keer leverde het treffen geen winnaar op.

• ADO Den Haag-trainer Zeljko Petrovic fungeerde in het seizoen 2004/05 als assistent van hoofdtrainer Ruud Gullit bij Feyenoord. De Rotterdammers eindigden als vierde.

• De laatste keer dat Feyenoord op vijftien punten stond na vijf duels was in het seizoen 2005/06, toen Erwin Koeman de scepter zwaaide in De Kuip. Deze prestatie kan de bekerwinnaar zondag dus evenaren. Het was het laatste jaar van de eerste periode van Dirk Kuijt bij Feyenoord.

ADO Den Haag-trainer Zeljko Petrovic fungeerde in het seizoen 2004/05 als assistent van hoofdtrainer Ruud Gullit bij Feyenoord.
ADO Den Haag-trainer Zeljko Petrovic fungeerde in het seizoen 2004/05 als assistent van hoofdtrainer Ruud Gullit bij Feyenoord.

• Opvallend is dat Feyenoord dit seizoen nog geen enkele keer scoorde uit een standaardsituatie. De ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst maakte toch al twaalf treffers.

• ADO Den Haag evenaart bij winst het clubrecord van drie achtereenvolgende overwinningen buitenshuis. Reeds zeven keer zette de club uit de Hofstad al zo'n reeks neer.

• De tegenstanders van ADO Den Haag hadden in de eerste duels grote moeite met Édouard Duplan, op wie al zestien overtredingen werden begaan. Meer dan op welke speler ook.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.