Kuijt viert goal als Pogba: 'Mijn zoon mocht kiezen'

Reacties

Dirk Kuijt meent dat Feyenoord zondag het thuisduel met ADO Den Haag eerder had moeten beslissen. En passant legde hij nog even uit waarom hij voor een bepaalde manier van feestvieren koos.

Kuijt viert goal als Pogba: 'Mijn zoon mocht kiezen'

De 36-jarige Kuijt nam in De Kuip de 1-0 voor zijn rekening en zag hoe Feyenoord uiteindelijk met 3-1 won. Waar de 36-jarige routinier in zijn eerste drie competitieduels niet scoorde, liet hij nu zijn dubbele salvo tegen Excelsior volgen door zijn derde competitiedoelpunt.

Kuijt vierde de openingsgoal met The Dab, het gebaar dat Manchester United-middenvelder Paul Pogba ook na goals maakt. 'Mijn zoon is morgen jarig en dat hebben we vrijdag gevierd. De dab  is niet iets wat mij past, maar hij mocht kiezen hoe ik zou juichen. Dus deze was voor hem', legde Kuijt bij FOX Sports uit over het ritueel, dat bij ploeggenoot Eljero Elia (op de tribune vanwege blessure) tot hilariteit leidde (zie tweet onderaan).

Over het duel met de Hagenaars was Kuijt gematigd tevreden. 'We begonnen niet goed, maar kregen daarna een heel goede fase waarin we die twee goals maakten. We hadden daarna eigenlijk de 3-0 moeten maken. Dat gebeurt niet en dat hebben we net ook tegen elkaar gezegd, dit moet ons niet te vaak gebeuren. Want het werd toch nog spannend. ADO is een stugge ploeg die zich terug kan knokken en wij hebben hen daar de kans voor gegeven', aldus Kuijt, die niet te veel zat met zijn wissel in de slotfase. 'Ik word ook een dagje ouder, maar ik voel me nog jong hoor.'

Serie
Trainer Giovanni van Bronckhorst sprak woorden van gelijke strekking. 'Dit is zeker lekker gezien de serie die eraan komt. We hadden met de 3-0 de wedstrijd kunnen beslissen', aldus Van Bronckhorst, die uitlegde waarom hij Steven Berghuis en Kuijt wisselde. 'Steven is een beetje grieperig geweest, die kon ik niet heel de wedstrijd laten spelen. Rick (Karsdorp, red.) had inderdaad was last van zijn hamstring, maar kon door. Daarom kon ik Kuijt eraf halen.'

Donderdag neemt Feyenoord het op tegen United, dat mogelijk met Pogba in de gelederen aantreedt in het Europa League-duel. Daarna wacht in de Eredivisie PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.