Mourinho ergert zich aan Klopp: 'Ik sta er om te coachen'

Reacties

Manchester United-manager José Mourinho hoopt dat Jürgen Klopp zich een beetje inhoudt in de derby maandagavond (21.00 uur). De Portugees vindt het emotionele gedrag van de Liverpool-manager langs de zijlijn soms een beetje 'te veel van het goede'.

Mourinho ergert zich aan Klopp: 'Ik sta er om te coachen'

Klopp won met Liverpool zijn eerste competitiewedstrijd op bezoek bij Chelsea, waar Mourinho destijds nog de manager was, en drukte de Portugees verder in de problemen. Uiteindelijk werd hij anderhalve maand later ontslagen. De flamboyante Duitser leefde fanatiek mee met zijn spelers, wat Mourinho de nodige ergernis opleverde. The Special One is inmiddels de baas bij Manchester United en werd op de persconferentie gevraagd naar het gedrag van Klopp langs de lijn.

'Ik sta langs de lijn om te coachen', antwoordde Mourinho. 'Ik sta niet langs de lijn om te..', om zijn woorden vervolgens te ondersteunen door zijn handen in de lucht te wapperen. Mourinho, zelf toch ook niet vies van enige controverse langs de lijn, moet in de derby winnen van Liverpool om de aansluiting met de Premier League-top te behouden. Bij een verlies wordt het gat met koplopers Manchester City en Arsenal zes punten.

Klopp zelf kan de uitspraken van Mourinho relativeren. 'Ik moet accepteren dat niet iedereen honderd procent gelukkig is met mijn gedrag langs de lijn. Ik ben niet meer zo intens als toen ik jonger was, maar soms gebeurt het nog steeds.' De Duitser zit er niet mee en heeft nog steeds veel respect voor zijn collega. 'Mourinho heeft de Champions League vaker gewonnen, dan ik er wedstrijden in heb gespeeld.'

In de Premier League heeft Liverpool drie punten meer dan The Mancunians, maar volgens Klopp is de thuisploeg niet de favoriet: 'Iedereen lijkt te denken dat wij in geweldige vorm zijn en United in slechte vorm, maar het verschil is drie punten. Dat is niets.' De Duitser kijkt in ieder geval enorm uit naar het treffen met de rivaal. 'De hele wereld gaat deze wedstrijd bekijken, het is een grote eer om daar onderdeel van te zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.