Klopp houdt deur open voor Wijnaldum richting Man Utd

Reacties

Liverpool-manager Jürgen Klopp sluit niet uit dat Georginio Wijnaldum maandagavond in actie komt in de thuiswedstrijd tegen Manchester United. De Duitser zegt dat de aartsrivaal niet eens groots hoeft te spelen om met de volle buit huiswaarts te keren.

Klopp houdt deur open voor Wijnaldum richting Man Utd

Wijnaldum viel maandag in de interland van het Nederlands elftal tegen Frankrijk (0-1) uit met een hamstringblessure. In Liverpool werd onderzoek gedaan naar de kwetsuur en Klopp sluit niet uit dat Wijnaldum maandag in actie komt, zo zei hij tijdens zijn persconferentie. Hetzelfde geldt voor Adam Lallana, die vanwege een liesblessure de voorbije twee interlands van Engeland aan zich voorbij liet gaan. Ook Dejan Lovren en Nathaniel Clyne zijn bezig met een race tegen de klok om tijdig fit te raken voor de Premier League-topper.

Door de reeks van vier overwinningen in de competitie werkt Liverpool met vertrouwen toe naar de thuiswedstrijd tegen Manchester United, dat wisselvalliger presteert met slechts vier punten uit de laatste vier Premier League-wedstrijden. 'Jammer genoeg hebben ze een erg sterk team. Ze hebben ervaring, houden het hoofd koel op de juiste momenten en hebben geen wereldprestaties nodig om wedstrijden te winnen. United is niet minder sterk geworden na vorig seizoen. Met Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba hebben ze twee spelers van wereldklasse erbij gekregen', aldus de manager.

Klopp kijkt uit naar de clash met The Red Devils en drukt zijn spelers op het hart dat in dit soort wedstrijden op mentaal vlak wat extra's gevraagd wordt. 'Je kunt de omstandigheden niet negeren, je moet er klaar voor zijn. Ondanks de emoties moeten we ook kalm blijven. Liverpool-United zal nooit een normale wedstrijd worden. We moeten gebruik maken van deze gelegenheid, geschiedenis wordt geschreven op het veld. Laten we een speciale ambiance creëren en daar onze kracht uit halen.'

Tijdens de persconferentie waren ook de veranderingen in het speelschema het onderwerp van gesprek. Zo is vrijdag bekend geworden dat de thuiswedstrijd van Liverpool tegen Manchester City is verschoven naar zaterdagavond 31 december, aftrap 18.30 uur. Nog geen 48 uur later treffen Kloppen en zijn mannen Sunderland in het Stadium of Light (maandag 2 januari, aftrap 16.00 uur). 'Ik weet niet waarom we op maandag spelen? Ik vroeg me ook af wiens idee dat was. Maar het is aan ons om er mee om te gaan. Ik ga geen kritiek leveren op wedstrijden tijdens de feestdagen, want ik ben er gek op.'

Klopp erkent wel dat het niet bevorderlijk is voor de fitheid van zijn spelers. 'Als jullie het aan mij vragen, dan zeg ik: blessures. Die Nederlandse man, die grappige conditietrainer, zou zeggen dat het niet goed is', doelde Klopp op Raymond Verheijen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.