Spraakzame Mourinho lijkt zich in de nesten te werken

Reacties

José Mourinho lijkt zich in de nesten te hebben gewerkt met zijn uitspraken over Anthony Taylor, die maandagavond als scheidsrechter fungeert bij Liverpool - Manchester United.

Spraakzame Mourinho lijkt zich in de nesten te werken

De FA gaat volgens Britse media de quotes van de Portugees analyseren en bepaalt vervolgens of er een onderzoek wordt geopend.

Tegenover Sky Sports sprak Mourinho het vermoeden uit dat Taylor een lastige avond wacht omdat 'iemand' de arbiter onder druk zet. 'Ik denk dat meneer Taylor een erg goede scheidsrechter is, maar iemand zet hem bewust enorm onder druk. Het gaat lastig voor hem worden om tot een erg goed optreden te komen.'

Ongetwijfeld refereerde The Special One aan de uitspraken van voormalig hoofd arbitrage Keith Hackett, die stelde dat het 'ondraaglijk' is voor Taylor om United te fluiten omdat de scheidsrechter afkomstig is uit een plaatsje dat op een steenworp afstand ligt van Manchester.

In 2009 ingevoerde Premier League-regels dicteren dat spelers noch trainers zich voorafgaande aan wedstrijden mogen uitlaten over de scheidsrechter van dienst. Sir Alex Ferguson laadde destijds de verdenking op zich arbiters te beïnvloeden tijdens perspraatjes. Afgelopen zomer is bovendien een nieuwe gedragscode in werking getreden, omdat de FA de buik vol heeft van relletjes op en naast het veld. Verwijzend naar die reglementen onthield Liverpool-manager Jürgen Klopp zich van commentaar op de aanstelling van Taylor.

De kraker tussen Liverpool en Manchester United, de voormalige en de huidige Engelse recordkampioen, begint maandag om 21.00 uur. De thuisploeg staat vierde, United bezet de zevende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.