Chelsea al voor rust klaar met machteloos Leicester City

Reacties

Hoewel het nog niet eens wintertijd is, heeft Leicester City nu al vaker verloren dan in het kampioensjaar. The Foxes kwamen er zaterdagmiddag niet aan te pas tegen Chelsea en moeten na de kansloze 3-0 nederlaag op Stamford Bridge eerder naar beneden dan naar boven kijken.

Chelsea al voor rust klaar met machteloos Leicester City

De clash tussen de kampioen van 2015 en die van 2016 was eigenlijk halverwege al beslist. Het tandeloze Leicester City had bijna niets in te brengen tegen het frivool voetballende Chelsea. Al in de zevende minuut opende de thuisploeg de score. Diego Costa, die zelden zo vrij zal hebben gestaan in zijn profloopbaan, schoot hard raak nadat Nemanja Matic een hoekschop verlengde. Voor Leicester City betekende het al de vijfde tegentreffer dit seizoen uit een corner.

Chelsea-manager Antonio Conte, die met drie centrale verdedigers startte en Victor Moses en Marcos Alonso de flanken liet bezetten, kon rustig achterover leunen. Zijn ploeg genoot in het eerste half uur zeventig procent balbezit en kreeg dusdanig goede kansen (David Luiz trof het aluminium met een vrije trap) dat het wachten was op de 2-0. Die goal viel in de 33ste minuut. Eden Hazard kreeg de bal min of meer toevallig in bezit en rondde koelbloedig af.

Leicester City, waar Riyad Mahrez op de bank begon, stelde daar bijna niets tegenover en had ook in het tweede bedrijf weinig in te brengen. Omdat Chelsea enkele tandjes terugschakelde, was het overwicht van de thuisploeg wel minder beklemmend en creëerden de bezoekers zelfs enige mogelijkheden. Zo passeerde David Luiz bijna zijn eigen keeper na een voorzet van Marc Albrighton. Het slotakkoord was echter voor Chelsea. Uitblinker Moses rondde af nadat de Nigeriaan met de hak werd aangespeeld door invaller Nathaniel Chalobah.

Zo stevende Leicester City af op de vierde nederlaag in de Premier League nadat eerder Hull City, Liverpool en Manchester United al te sterk bleken. Afgelopen seizoen ging de equipe van Claudio Ranieri slechts driemaal onderuit. Chelsea staat voorlopig vijfde, acht plaatsen boven Leicester City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.