Mourinho door het stof: 'Mijn excuses aan de arbiter'

José Mourinho liet zich direct na de 3-0 zege van Chelsea op Watford in de derde ronde van het toernooi om de FA Cup negatief uit over arbiter Kevin Friend, maar kwam daar later op terug. De Portugees maakte zijn excuses.

'Er is ons voor de derde wedstrijd op rij een zuivere strafschop onthouden', stelde Mourinho na afloop vast. Hij doelde op een handsbal van Craig Cathcart bij een actie waaruit de 2-0 voortvloeide. Loïc Rémy maakte uit die rebound immers de tweede treffer. 'Kevin is een fantastische scheidsrechter en een goede kerel, maar dit was alwéér een strafschop. Tegen Southampton gebeurde het, tegen Tottenham Hotspur en vandaag weer.'

Eenmaal afgekoeld kwam de Portugees terug op die uitspraken. 'Ik wil mijn excuses aanbieden. De scheidsrechter heeft me inmiddels verteld dat als Rémy de bal niet goed had aangenomen, hij alsnog een penalty  had gegeven. Dat is goed fluiten en daarom wil ik mijn excuses aanbieden.'

Vorige week was Mourinho witheet toen Cesc Fabregas tegen Southampton (1-1) geen strafschop kreeg. 'Ik vind dat het veel weg heeft van een hetze tegen Chelsea. De ene na de andere manager begint over schwalbes van Chelsea-spelers', zei hij toen.

Diego Costa
Mourinho was gematigd tevreden over de bekerzege. 'In de eerste helft hadden we het moeilijk. Watford was goed georganiseerd en gelukkig konden we na de rust de zege veiligstellen. Invaller Diego Costa heeft in de vorige twee duels negentig minuten gemaakt. Maar ook een vermoeide Diego kan het verschil maken', besloot de Portugees lovend over zijn aanvaller.