Mourinho zinspeelt op vertrek Hazard door overtredingen

Reacties

Eden Hazard steekt wellicht in zijn beste vorm ooit, maar dat zou ook nadelig kunnen uitpakken. Chelsea-manager José Mourinho laakt de manier waarop de verdedigers in de Premier League de Belg proberen te stoppen: louter met overtredingen.

Mourinho zinspeelt op vertrek Hazard door overtredingen

'Mensen die van voetbal houden, moeten verliefd zijn op Eden Hazard', zo luidt het uiterst lovende commentaar van Mourinho op de clubwebsite. De Portugees bespreekt daar het 5-3 verlies tegen Tottenham Hotspur van Nieuwjaarsdag, waardoor Chelsea Manchester City naast zich moet dulden aan kop van de ranglijst.

'Maar de manier waarop hij iedere wedstrijd wordt aangepakt door zijn tegenstanders en niet beschermd wordt door de scheidsrechters…', vervolgt Mourinho. 'Misschien leidt dat er op den duur toe dat we het in dit land zonder Eden Hazard moeten doen. Eén, twee, drie, vijf, tien keer, altijd krijgt hij agressieve overtredingen te verwerken. Hier een schop, daar een schop. Eden is een fantastische gozer, maar ik denk wel dat dit een probleem is', besluit de Portugees.

Overigens toont Hazard zelf regelmatig weinig wrok na de overtredingen. Geregeld staat hij snel op om zijn wedstrijd te vervolgen. De Belg is uitermate belangrijk voor Chelsea. Hij maakte in twintig competitieduels acht goals en was vier keer aangever bij een treffer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.