Mourinho: 'Lastig tegen Chadli en Kane'

Reacties

Nacer Chadli en Harry Kane waren volgens José Mourinho de oorzaak van de afstraffing van Chelsea bij Tottenham Hotspur: 5-3. Maar ook de arbiter kreeg een sneer.

Mourinho: 'Lastig tegen Chadli en Kane'

'We hebben de laatste twee duels fantastische kerstcadeaus uitgedeeld, cadeaus waarvan mensen die van voetbal houden niet van houden', zei Mourinho na de 5-3 nederlaag op White Hart Lane.

'We hebben defensieve fouten gemaakt, ook individuele. Maar het was lastig voor mijn verdedigers tegen de goede Chadli en vooral tegen de goede Kane', legde de Portugees de vinger op de zere plek.

Net als tegen Southampton voelde Mourinho zich tekortgedaan door de arbitrale leiding, al had hij weinig zin fel van leer te trekken tegen scheidsrechter Phil Dowd om een nieuwe schorsing te voorkomen voor kritiek op de arbitrage. 'Je weet dat ik niet gestraft wil worden. Ik wil er bij de volgende wedstrijd weer bij zijn, dus geef ik er de voorkeur aan te zeggen dat we hebben verloren. Morgen is een nieuwe dag en zondag een volgende wedstrijd.'

Mourinho wees daarbij indirect op het niet toekennen van een strafschop na hands van Jan Vertonghen bij een 0-1 stand. Ook bij een beslissing na een actie op de doorgebroken Eden Hazard zette de Portugees zijn vraagtekens. 'Eden vertelde me eerlijk dat het in zijn ogen geen overtreding of rode kaart was. Dat is goed. Hoewel Dowd te traag is om de bal te volgen, hij stond er 35 meter vanaf, was het een goede beslissing. Wedstrijden zijn onvoorspelbaar, maar er zijn onderdelen die voorspelbaar beginnen te worden...'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.