Tottenham bezorgt Mourinho ongekende nederlaag

Reacties

Chelsea is 2015 begonnen met een pak slaag. Tottenham Hotspur zette de ploeg van manager José Mourinho op White Hart Lane ongekend te kijk (5-3).

Tottenham bezorgt Mourinho ongekende nederlaag

Chelsea zocht na 45 minuten de kleedkamer al op met een onbestendig gevoel. Na een veelbelovende start van Tottenham Hotspur zorgde Diego Costa in de negentiende minuut voor de ontnuchtering op White Hart Lane. Na de Spaanse openingstreffer leek Chelsea op weg naar een grotere voorsprong.

In het laatste kwartier van de eerste helft veranderde het beeld dramatisch. Met Christian Eriksen en Harry Kane (foto) als gangmakers liep Tottenham Hotspur weg naar een 3-1 voorsprong. Kane, Danny Rose en Andros Townsend zorgden voor een ongekende tussenstand, zeker gezien het feit dat Chelsea in de voorgaande negentien Premier League-duels slechts veertien treffers had geïncasseerd.

Kort na rust volgde de 4-1 van Kane. Het was voor het eerst sinds de terugkeer van Mourinho op Stamford Bridge dat de defensie van Chelsea zo vaak moest buigen. In mei 2012 bij Liverpool kreeg de Londense ploeg, toen onder Roberto Di Matteo, voor het laatst vier tegentreffers te verwerken in de Premier League.

Maar het bleef niet bij die schade. Nacer Chadli maakte een kwartier voor tijd de stille hoop na de 4-2 van Eden Hazard ongedaan. De uiteindelijke 5-3 nederlaag was voor Mourinho de eerste keer in zijn carrière bij Chelsea dat zijn ploeg zoveel tegentreffers incasseerde in reguliere speeltijd. Dat was hem bovendien alleen in dienst van Real Madrid, op bezoek bij Barcelona in 2010 (5-0), gebeurd.

Door de zware nederlaag moet Chelsea de kop in de Premier League delen met Manchester City, zowel in punten als in doelsaldo. Dat laatste dankten The Blues aan de 5-3 van John Terry. Tottenham klimt naar de vijfde plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.