Bony verpest avond van Fer, dramatische minuten Liverpool

Wilfried Bony heeft Swansea City in de slotfase een punt bezorgd op bezoek bij Queens Park Rangers, waar Leroy Fer lange tijd matchwinner leek te worden. Liverpool verspeelde binnen enkele minuten de zege, terwijl Daryl Janmaat waardevol was voor Newcastle United.

Queens Park Rangers - Swansea City 1-1
Wilfried Bony heeft zijn naam in de Premier League weer eens waargemaakt. De aanvaller van Swansea City bepaalde in de blessuretijd na een fraaie actie de eindstand in Londen. Het was alweer zijn negende treffer van dit seizoen. En daarmee verpestte de voormalige spits van Vitesse de avond van Leroy Fer.

Fer, de aanvallende middenvelder van Queens Park Rangers, opende na twintig minuten de score met een verwoestend schot in de korte hoek. De treffer van de Oranje-international leek lange tijd de enige van de wedstrijd, maar Bony bepaalde in de 92ste minuut anders. QPR bezet de zestiende plaats in de Premier League, terwijl The Swans zijn terug te vinden op plek negen.

Leroy Fer opent na twintig minuten de score. De 24-jarige middenvelder maakt in Londen zijn derde competitietreffer van dit seizoen.

Liverpool - Leicester City 2-2
De meest bizarre wedstrijd vond plaats op Anfield. Liverpool leek halverwege op rozen te zitten na de twee benutte strafschoppen van captain Steven Gerrard. Na de zeges op achtereenvolgens Burnley (1-0) en Swansea City (4-1) leek ook het thuisduel met hekkensluiter Leicester City drie punten op te leveren. Maar zover kwam het niet. Binnen twee minuten zag de wereld er heel anders uit voor Liverpool-manager Brendan Rodgers. In 58ste minuut bracht David Nugent de spanning terug, terwijl Jeffrey Schlupp twee minuten later de eindstand bepaalde.

Aston Villa - Crystal Palace 0-0
Onder het toeziend oog van de beoogde nieuwe manager Alan Pardew, die opvallend genoeg niet op de bank zat bij zijn huidige werkgever Newcastle United, is Crystal Palace niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel op bezoek bij Aston Villa. Bij The Villans viel aanvoerder Ron Vlaar al na vijftien minuten uit met een knieblessure.

Daryl Janmaat ontpopt zich steeds meer als aangever bij Newcastle United. Tegen Burnley levert de rechtsback alweer zijn derde assist af van dit seizoen.

Newcastle United - Burnley 3-3
Newcastle United, met assistent-manager John Carver op de bank, is er niet in geslaagd om laagvlieger Burnley opzij te zetten. George Boyd bezorgde de bezoekers in de 86ste minuut alsnog een punt, waar het dankzij een eigen doelpunt van Paul Dummet en een goal van Danny Ings al twee keer eerder kon juichen.

Bij The Magpies waren Steven Taylor, Jack Colback, op aangeven van Daryl Janmaat, en Moussa Sissoko trefzeker tegen de nummer negentien van de Premier League. Vurnon Anita zat de hele wedstrijd op de bank, terwijl de geblesseerden Tim Krul en Siem de Jong toekeken vanaf de tribune.